dokladnie tak hitachi, nie bosch , pisane z rozpedu.
nr OE 06A906461B , hitachi AFH60-10C
Printable View
dokladnie tak hitachi, nie bosch , pisane z rozpedu.
nr OE 06A906461B , hitachi AFH60-10C
Dziękuje Panowie za diagnozę, bardzo mi pomogliście. Dolot między przepływomierzem a przepustnicą mam nowy i z tego co sprawdzałem jest szczelny. Wyczyściłem trochę przepływkę, był nalot na tych drucikach. Auto lekko się odmuliło, zrobiłem log bloku czwartego: http://korp.pl/blok04.xls maksymalna wartość przepływki pokazała niecałe 80 g/s i skacze, rozumiem że muszę zakupić nowy przepływomierz.
- - - Aktualizacja postu - - -
Hitachi AFH60-10C ma wejście na kostkę 4-pinową w moim przepływomierzu są 3 piny, jaki wybrać ?
poprawka , dla pierwszych 1.6 aeh wlasciwy numer przeplywki to 058133471 3 pinowa. jak ma byc tak jak trzeba to niestety przydalo by się ja wymienić najlepiej.
a od dziekowania jest przy każdym poscie przycisk - thanks.
pozdr
Odświeżam temat dziś sprawdziłem swój przepływomierz miernikiem i tak na zacisku 1 i 2 na biegu jałowym miał wartość ok. 1,1 V na 3000/min wartość 1,6 V z tego co się dowiedziałem wartości te są właściwe. Natomiast z vaga wynika to co wrzuciłem wcześniej w logach czyli przepływka daje za mała wartość. Czy na pewno przepływomierz jest uszkodzony ?
orientuje się ktoś które bloki sprawdzać pod względem pracy Sondy przed i za katalizatorem oraz przepływomierza dla silnika BFQ
Witam...
Szukam porady co może być przyczyną..? Popiołem dziś swoja audi (2001 )rok do kompa i wyskoczyły mi 3 błędy od Sondy
-16518
-16522
-17522
Ale nie chce mi się wieżyc ze sondy są zepsute bo rok temu dokładnie wymieniałem obie na bosch po 400 zł sztuka wiec nie chce mi się wieżyc ze po roku są nie dobre wiec proszę o pomoc ! Morze się ktoś spotkał z podobnym problemem ... proszę jeszcze raz o poradę ..
Koledzy, sprawdzaliśmy u Nowotczyńskiego sonde i powiedzieli,że się zawiesza, widziałem wskazania przy gazowaniu. I teraz moje pytanie, czy sonda jest do wymiany czy może to być spowodowane inną niesprawnością? Na początku lipca czeka mnie długa trasa i chce mieć wszystko na tip top.
Witam wszystkich Panowie wywala mi błąd sondy p1116 czy wymiana na nową czy coś z kablami jest pomocy
nikt na forum wrozka nie jest
musisz zerknac czy okablowanie cale jak tak to wymiana jej na nowa
jednak wymiana :(