To wygląda trochę jakby jakieś zwarcie było w sterowniku wentylatorów ponieważ od temperatury silnika nie powinien Ci się załączać wentylator od klimy.
Możesz to podmień :)
Printable View
To wygląda trochę jakby jakieś zwarcie było w sterowniku wentylatorów ponieważ od temperatury silnika nie powinien Ci się załączać wentylator od klimy.
Możesz to podmień :)
tak tylko nie wiem czy w 1,6 jest taki sam jak w 1,8, mam to wyciągnięte model tego przekaźnika to 1J0 919 506 E. A w drugiej audicy jest inny także nie podpinam bo moge coś spalić, a na krotko da sie to jakoś podłączyć, albo sprawdzić miernikiem ten przekaźnik
http://images41.fotosik.pl/1427/ea143a00581832c8m.jpg
Co do sprawdzenia to nie wiem niech się wypowiedzą fachowcy w tej dziedzinie
wyczyściłem styki takim płynem do styków, ale nic. Nie pozostaje mi nic innego jak jechać na komputer wszystkie kostki posprawdzane
to zapraszam:)
Witam, podłączę się do tematu ale trochę z innej beczki. czy wie ktoś jak zdemontować kratkę nadmuchu na przednią szybą (to co jest na środku tapicerki przy szybie). Bo ostatnio zagnieździł mi się tam jakiś "świerszcz" i koncertuje podczas jazdy ;)
Pozdrawiam
o ile dobrze pamiętam tego nie da się wyciągnąć bez ściągania tapicerki, ale moge sie mylić. I trochę faktów ode mnie. Byłem na komputerze i 0 błędów odnośnie klimatyzacji, wogóle nic nie pokazało. To w domu podłączyłem na krótko sprężarkę i działa. ale na kostce co idzie do niej (zasilanie) nie ma napięcia jak włącze klime, u dziadka w a3 jest tam 10V jakoś. Potem sprawdziłem czujnik co jest koło tego 2 zaworu do spuszczania czynnika. Zmostkowałem go w różny sposób i włączyły się wentylatory ale sprężarka nie. czyli czujnik i sprężarka dobre. Zostaje ten przekaźnik pod akumulatorem lub któryś pod kolumną kierownicy. Dziś to znowu rozbiorę i zobaczę czy wchodzi do tego pod akumulatorem prąd i czy z niego wychodzi. Na moje oko ten właśnie przekaźnik (moduł wentylatorów padł) no chyba że jest coś gdzieś innego jeszcze. Bezpieczniki wszystkie dobre.
Ma ktoś jakieś pomysły. Sory ale tu też napisze jak coś kupię moduł 1j0919506e
słuchaj siwy a jak wchodzisz w test elementów w klimie jak wypada i czy wszystko się załącza i drugie czy jak wejdziesz w bloki pomiarowe to sterownik wskazuje jakieś parametry i jak test wypadnie pozytywnie to może warto zrobić adaptację klimy i przwrócić wartości fabryczne.
Dziś na próbę założyłem 3 sterowniki wentylatorów od innego auta też identyczne końcówka 506E i nic dalej nie ruszyła ;/// może jakiś przekaźnik czy coś