Ok głupotę zrobiłem. Znalazłem ten czujnik i po odłączeniu o niebo lepiej odpala nawet zaskakuje z pierwszego. Podłączyłem go znowu i robi się to co było
Printable View
Ok głupotę zrobiłem. Znalazłem ten czujnik i po odłączeniu o niebo lepiej odpala nawet zaskakuje z pierwszego. Podłączyłem go znowu i robi się to co było
ja mam to samo w swoim AHF kupilem nawet taki buzer na allegro co sie go wpina w kabel czujnika temperatury ale cos takiego mi sie nie podoba poniewaz podczas startu daje zbyt wysokie obroty i moze sie to na turbo odbic , u mnie prawdopodobnie tak jest ze po wymianie rozrzadu nie ustawiono map od nowa dlatego takie *******ki sie dzieja,w planach zmiana map startowych.to bedzie najlepsze rozwiazanie ,,
miałem to samo u siebie jeszcze tego lata..na poczatek sprawdz na vagu początek wtrysku, może panowie Ci go nie ustawili przy zmianie rozrządu..ja u siebie miałem dobry kąt ale dalej musiałem kręcić długo na ciepłym... więc pojechałem do miłego pana tunera i zrobił mi to przy okazji chipu.. teraz jest 135hp i pali na ciepły i zimnym z pół obrotu, koszt 1 tyś..:D
no musze jak najszybciej to zrobic bo troche glupio jak jade zatankowac i nie moge wyjechac ze stacji :) tysiak to trochu duzo i teraz trzeba sie zastanowic czy warto w auto ktore ma swoje lata inwestowac,,moze lepiej zbierac na mlodsze A3 :)
no zzgadza sie ,,ale mam jeszcze jeden problem ..slyszalem od pewnej osoby ze robienie tzw,chip`a czyli new program za np 500 zl nie jest takie jak za 1500 zl ,ze w przypadku mniejszej kasy to pomijaja jakies czujniki ,,czy jest mozliwe zrobienie czegos takiego ??
chyba chodzi Ci o to że za 500 zł to możesz kupić gotowca, ale nie polecam tego, program musi byc zrobiony indywidualnie dla samochodu, najpierw trzeba go zvagować zobaczyc co go boli( auto musi być zdrowe) , dopiero potem pisać program, wszystko jest sprawdzane na hamowni i po takim zabiegu cieszysz sie z osiągów... a nie z kupy dymu za samochodem w przypadku gotowca od pana zenka z garażu..:P ja jestem zadowolony z tego zabiegu, uważam ze jak są jakieś nie domagania w aucie to trzeba coś z tym robić, myslisz ze jak kupisz młodsze A3 to wszystko bedzie cacy, zawsze coś sie znajdzie i co wtedy znowu sprzedaz? Do pana u którego robiłem program przyjechała audi z 2006 roku też na program , właściciel narzekał że auto nie ma kopa, po zhamowaniu okazało sie ze auto zamiast 170 koni ma tylko 130 i kupe dymu z tyłu..okazało sie ze cos z jednostką sterująca siemens jest nie tak.. koszta nie samowite.. a fura za grubo ponad 100 tys.. pewnie taki przypadek zdarza sie raz na 1000, jednak uwarzam ze czasem mozna kupić młodsze auto w gorszym stanie technicznym niz te które sie sprzedało... zrób sobie korekte map za 400 stówki, albo dołóż jeszcze 600 i bedziesz miał i korekte map i programik...polecam
dobrze to opisales .i fakt mozna miec starsze lepsze ja mam w swoim 140 tys rok 98 ostatnio sprawdzalem w serwisie autentycznosc przebiegu i jest cacy ,,koles jak nawet zarowka mu sie spalila to na service gnał...ale mlodsze to mlodsze ,,zawsze czlowieka ciagnie do udoskonalen,,nowosci, zastanawia mnie jak to jest ze korekte map zrobi mi jakis tam mario bros wtykajac kostke OBD ciach ciach i jest ok ,,a jesli chodzi o zmiane programu czyli jak to sie przyjeło crun chip`s tuning to musi wylutowac pamiec i przeprogramowac,,,dlaczego tego sie przez zlacze nie zrobi??
z tego co mi wiadomo to przez złącze mozna to zrobić ale w tych nowszych furkach z nowszymi ecu..
A ja mam takie pytanko, czy uszkodzony, nieszczelny pompowtrysk/i może być przyczyną problemów odpalenia z rana przy niskich temperaturach?