To lepiej tego nie pisz, bo zaraz mod kartke wlepi :/
A dziekuje sie bez zbedengo nabijania postow klikajac "pomogl".
Printable View
To lepiej tego nie pisz, bo zaraz mod kartke wlepi :/
A dziekuje sie bez zbedengo nabijania postow klikajac "pomogl".
Witam, mam ten sam problem co IceMan z tym, że u mnie żarówka w ogóle się nie zapala. Próbowałem na postoju oraz podczas trasy w temp ok. 2 stopnie i dużej mgle. Czy jest opcja żeby przewody dawały napięcie? http://img.tapatalk.com/d/13/11/14/yhate4u5.jpg
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Samo sprawdzenie kabelków nie zawsze wystarcza. Trzeba też zakodować podgrzewanie lusterek.
Link: http://www.a3-club.net/forum/showthr...225#post847225
To ja też zadam pytanie. Jestem przed kupnem lusterek z grzaniem ale chciałem najpierw sprawdzić czy uda mi się zakodować. Po zakodowaniu napięcie na kabelkach 14,4V (silnik włączony) czyli będą grzały. Po odłączeniu zapłonu i nawet wyjęciu kluczyka i nawet zamknięciu auta, na kabelkach ciągle 8,4V zamiast 0V. Czy to normalne? Czy jak podłączę lusterka z matami nie będzie zjadało mi akumulatora na postoju?
nie tragizuj, kazdy sterownik drzwi ogarnia grzanie lusterek. bedzie dzialac.
Nie tragizuje, tylko zdziwiło mnie to napięcie 8,4V nawet jak nie grzeje. Wydumałem sobie że to jest jakieś napięcie kontrolne którym sprawdzana jest sprawność obwodu grzewczego. Lusterka założyłem zakodowałem i pięknie grzeją. I przy okazji dzięki czaro10 za wrzucenie kodowania!
A ja dzisiaj w 8p 09r. zastalem problem, otóż po kodowaniu lusterka grzaly, lecz były to jakieś chińskie podróbki, więc zmieniłem na moje seryjne oryginały. Po jakimś czasie zorientowałem się, że nie działa mi automatyczne otwieranie-zamykanie szyb przednich oraz tylne szyby nie reagują wcale na przełączniki. Kontrolka zamknięcia drzwi (dwie kłódki) nie święci pomimo całkowitego zamknięcia. Zmienił się też jakoś dźwięk mechanizmu zamknięcia samochodu zamkiem centralnym z pilota. Ktoś podpowie co mogło pójść nie tak? Czy wina może leżeć po stronie kabelkow od lusterek, które dają prąd a nie są podłączone? Lusterka z podgrzewaniem już odeslalem do sprzedawcy więc nie mam jak tego sprawdzić, a kodowanie robił znajomy elektromechanik. Pozdr
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Myślę że gościu nie zakodował Ci wersji 5 drzwiowej. W kodowaniu +128.
na poczatek sprawdz bledy VCDSem w sterowniku drzwi.
To ja takie szybkie pytanko. Mam kabelek i chcialbym zakodować sobie grzanie lusterek. Wiec Jeśli obecnie mam wartość:
0000016
+0000032 = Mirror Heater installed (podgrzewanie lusterka)
czyli wpisuje
0000048 daje Do it
i robie to w :
-> 42-Door Elect, Driver
-> 52-Door Elect, Pass.
Zgadza sie ?