Bo ja wybralem takie
Alpine ;
CDA-105Ri
CDE-9882Ri
PIONEER;
DEH-6300SD
Printable View
Bo ja wybralem takie
Alpine ;
CDA-105Ri
CDE-9882Ri
PIONEER;
DEH-6300SD
A czego od tego radia oczekujesz i z czym to ma grać, bo to też ma duże znaczenie szczególnie w przypadku uwielbianego (nie wiem dlaczego) na tym forum Hertza. Jeśli masz głośniki z tej firmy to pod tymi radiami będzie bardzo ostro na górze.
karutkowski - dzieki za zainteresowanie
Na wstepie napisze ze jestem na poczatku rozbudowy audio w A3 .
Gdzies czytalem zeby zaczac od radia i kupic takie aby mozna bylo rozbudowac audio w razie potrzeby . Mam zamiar dokupic glosniki (jak tylko bedzie kasa)i zamienic te org.
Chcialbym zeby byl dosyc mocny bas (ale bez przesady ) zastanawiam sie tez nad tuba i wzmacniaczem ale najpierw radio.
Jak kupujesz przyszłościowe radio to wypadałoby zacząć rozbudowę od przednich drzwi. Po kupnie radia ile planujesz przeznaczyc na drzwi (bo to nie tylko głośniki). Akurat w A3 najważniejsze jest zrobienie porządnie drzwi, bo są masakryczne pod względem CA, ale do ogarnięcia :)
No czytalem cos tam o tym( wygluszaniu) jakies ponoc maty "sodula? sa i sa ok ??
A ile trzeba przeznaczyc , zeby gralo to ładnie?? No i jakie glosniki polecasz??
I jaki rozmiar jest z przodu a jakie z tylu?? ( mam 5drzwi)
Radio zakupilem Alpine CDA-105Ri
To od Ciebie zależy ile chcesz przeznaczyć. W 5d podobno wchodzą 16 więc już łatwiej by było, ale porządne zrobienie drzwi to już dosyć spory wydatek chyba, że zrobisz sam. Soudala sobie odpuść.
Witam
Moje pytanie brzmi jaki najlepiej dobrać wzmacniacz pod głośnik Ground Zero GZHW 25X (http://www.ground-zero-audio.com/english/05_hw25x.htm) i jakiej średnicy kabel zasilający? Zastanawiam się nad 35mm2, ale czy może nie jest on za gruby? Chyba, że polecacie jakiś inny zestaw, rozchodzi mi się o skrzynię zamknięta 25 cm, a cenowo tak do 2 tyś.
Z góry dziękuję za podpowiedź
Za takie pieniądze to musisz sam posłuchać co Ci pasuje. Pojeździj po zakładach CA i rób odsłuchy. Wybierzesz ten, który Ci się spodoba najbardziej.
Myślę tak zrobić, tylko musiałbym mieć położoną instalację. I nie wiem jaki przewód zastosować do zbliżonej mocy, tzn glosnik ok 500-600 rms. Wiem, że jak położę lepszy przewód to obejdzie się bez kondensatora, i tak wolalbym, ale nie chcę obciążać akumulatora. Aż tak się nie znam, więc prosilbym o radę.
Tu masz tabelkę z której możesz sobie dobrać przewody zasilające wzmacniacz.