Czy po Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner i przed kolejnymi krokami należy spłukać lakier wodą?
M.
Printable View
Czy po Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner i przed kolejnymi krokami należy spłukać lakier wodą?
M.
Powiedzcie czym można usunąć koła na lakierze po nieudolnej polerce ?
Dodam że chciałbym to robić ręcznie.
Jeżeli chodzi o ręczną korektę to najlepiej spisuje się gąbka do ręcznego polerowania Niestety nie można się spodziewać takiego efektu jak po korekcie mechanicznej ale powinny zniknąć. Wymaga to jednak trochę pracy i siły :)
które lakiery zaprawkowe polecicie z Waszej oferty? Te Auto K, czy dorabiane? które bd miały większą spasowalność koloru i przykryją głębsze rysy?
Jeżeli chodzi o pasowalność takich lakierów to nie ma różnicy (wszystkie zaprawki, również te sprzedawane w ASO są dorabiane z receptury). Trwałość tak samo. Zaprawki AutoK od tych dorabianych różnią się opakowaniem (mają dołączoną metalową szczoteczkę). Za to my dodajemy papiery ścierne gratis :) To samo dotyczy przykrywania rys. Reasumując nie ma różnicy jeżeli chodzi o sam lakier. Niestety nie posiadamy wszystkich numerów z AutoK (fizycznie to by było niemożliwe ponieważ nie wszystkie są produkowane a pozostałych jest kilka/kilkaset tysięcy :)
Witam chciałbym odswieżyc lakier w mojej A3 jestem kompletnym laikiem w tej sprawie co byś poleciła i jak tego stosować może być na pv z góry dzięki
Oczywiście jak zwykle zapytam o dostępność maszyny polerskiej :) ponieważ korektę najłatwiej jest wykonać za pomocą past polerskich oraz maszyny. Jednak nie każdy ma możliwość i dostęp do tego urządzenia. Jeżeli chcesz to zrobić sam i nie masz maszyny to można wykonać korektę ręczna (ale uprzedzam, że to czasochłonny zabieg). Do ręcznej korekty najlepszy jest trochę informacji o glinkowaniu
Na naszym blogu zamieściliśmy schemat kompleksowego czyszczenia , z którym warto się zapoznać :)
Przed woskiem zalecany jest politura.
Collinite i można go szczerze polecić.
Można też oczywiście po prostu nałożyć Cleaner Wax
Wszystko zależy od zasobności portfela/ czasu i efektu jaki się chce osiągnąć. Oczywiście w auto detailingu niezbędny jest microfibry do polerowania lakieru oraz osobna do wnętrza (tego nigdy nie jest za wiele :) ) Pędzelki itp itd.
Pamiętaj, że auto detailing jest jak tuning... jak się zacznie to ciężko przestać :lol: zanim się zorientujesz już masz cały bagażnik "gadżetów" i chcesz więcej :D
W razie pytań służę pomocą.
Wiolka
Wiola , macie takie sciagaczki ? http://moto.allegro.pl/sciagaczka-do...660079860.html
:)
Szakall69, ja 'level 2: ściągaczka' mam już za sobą i powiem tak: ściągaczki to złooooo! (no chyba że tylko i wyłącznie do szyb :-P )