wozi10 - to jest to co masz widoczne na awatarze? lakiernik skopał sprawę, korekta tutaj nie pomoże
Printable View
wozi10 - to jest to co masz widoczne na awatarze? lakiernik skopał sprawę, korekta tutaj nie pomoże
No kuzyn mi to malował i tylni zderzak tez mi malował tylko miesiąc wczesniej i jest ok a tutaj był kolor na szybko robiony i moze dlatego tak wyszło. A co bym musiał zrobić z tym zderzakiem ? Pomalować jeszcze raz czy jakieś cieniowanie ? Bo tak szczerze mówiąc to o blacharce to ja nie mam pojęcia. Pozdro
Nawet jak jest ten sam odcień farby to i bywa czasami że na metalowej części karoserii odcień wyjdzie inaczej niż na plastikowych elementach np.zderzak.
Na moje żadne cieniowanie tu nic nie da.Zresztą i tak trzeba zmatować warstwę bezbarwną.Maluj jeszcze raz i tyle.
no dzięki Hebe. Na wiosnę coś pomyśle.
Witam, mam zamiar oddac autko na jakas korekte lakieru i mam takie pytanie - Najpierw bedzie super elegancko, ale co sie stanie po czasie np. roku, dwoch ? Lakier dojdzie do tego stanu jaki mam dzisiaj ?
czyli moge sie spodziewac ze lakier po czasie np. roku czy dwoch bedzie w gorszym stanie niz teraz przed polerka ?
W gorszym stanie nie bedzie. Wrażliwszy na pewno też nie, ale mając po korekcie lakier lustro, dużo bardziej w oczy rzucają się nowe rysy, stąd może być wrażenie bardziej "wrażliwego" lakieru... Jeśli będziesz myć auto zgodnie je sztuką to powiedzmy, ze pol roku lub rok efekt moze byc bardzo dobry. Pozniej drobne ryski i tak wyjdą, nie ma siły.
samo garażowanie auta dużo daje i przedłuża kondycje wosku na aucie
auto pod chmurką wystawione na czynniki słońca, deszczu czy tam kurzu będzie skracało żywotność powłoki na aucie
myć auto, stosować śr. pielęgnujące po myciu i jesli jest możliwość garażować auto i to wystarczy aby lakier był w dobrej kondycji
Możesz też zabezpieczyć auto powłoką kwarcową czy ceramiczną , na pewno też wydłuży to efekt polerki ;)