czytałem od poczatku do konca.
Printable View
czytałem od poczatku do konca.
ja czytam i czytam i nie moge tołku dojsc , zadam krótkie pytanie i oczekuje krótkiej odpowiedzi, jezeli wymienie kata na strumienice to nie trzeba nic z sondami kombinowac ? bo u mnie sa dwie jedna przed katem i za katem , nie trzeba nic przerabiac ?, mozna tak zrobic ze poprostu kata wycinam i wstawiam na jego miejsce strumienice ? nie będa zadne błedy z sond wyskakiwac ?
Ja mam inne pytanie - jestem posiadaczem tzw prawie S3 - czyli 1.8T i quattro dlatego też mam dwa mniejszej wielkości katalizatory zamiast jednego dużego.
I mam pytanie czy ktoś z podobnym autem przerabiał kompletny wydech??
Chodzi mi konkretnie o włożenie DP 3" oraz reszta na 2,5-2,75" ale nie wiem czy rura się zmieści pod autem, jaki tłumik środkowy oraz jaki końcowy (bo jest poprzeczny a nie podłużny). Te dwa katy to warto sprzedawać, no i gdzie robiliście te wydechy?
Tylko po to, bo teraz nie mam katalizatora, jak pojadę na przegląd, koleś wejdzie pod autko i go nie zobaczy to powie mi bye bye a jak założę chociaż strumienicę, zobaczy że jest obudowa to przegląd powinienem otrzymać...
Dlatego potrzebuję strumienicę albo jakąś atrapę katalizatora
Wybebeszenie katalizatora będzie lepsze niż jakieś " stumienice "...
moze i tansze ale na pewno nie lepsze pod wzgledem 'dzwieku'.
Mialem kiedys bmw 318ti -144KM i wywalilem wnetrznosci Katalizatora.
Auto lepiej chodzilo ale dzwiek byl wlasnie jak w polonezie.
Zastapilem to pozniej strumiennica i dzwiek prawie wrocil do seryjnego.
strumienica to zabójca turbin. w bmce można takie cuda robić ale nie w tdi czy 1.8t