-
Dziekuje chlopaki..offca ja zartowalam z tymi simsami..z gierek ledwo farme na fejsbuczku ogarniam..bardziek mysle o laptopie do pracy i do www
Jednak dopinany dysk nie bedzie dobrym rozwiazaniem bo bede go nosic przenosic skladac.
Ale z tego co doradzacie juz bede troche madrzejsza:-D
-
to spokojnie do 2500zł znajdziesz kwestia tylko jaka firme lubisz i tyle a reszte kipisz sobie smartfona :P
nawet te 4gb ramu na start ci wystarczy ew poźniej zamienisz i kupisz kość 8gb ew mozesz szukać modelu co ma wejscie na dwie "kości" ramu
w standardzie dysk 500gb w windowsie 8 podzielisz na pół bez ryzyka późniejszych komplikacji systemu przynajmniej tak mi mowił informatyk bo jakbys chciala ruszac dysk na 3 partycje albo tylko z 50gb na "C" to może sie coś popsuć ze względu na ukrytą kopie windowsa i jakies tam inne pierdółki ale niech te informacje potwierdza nasi szpece bo przecież ich tu nie brak a pomocy w konfiguracji i doborze lapka coś nie widze ;/
-
Kupując laptopa z preinstalowanym systemem dysk jest już podzielony na partycje. Oczywiście można je sobie zmienić, ale trzeba uważać na partycję recovery (która zazwyczaj wtedy jest). Niekiedy też po zmianie recovery wyrzuca błędem, bo oczekuje identycznego układu partycji jaki przewidział producent.
Co do wyboru to wolisz standardowe 15.6" czy może mniejszy (np. 13") jako, że chcesz go często przenosić.
-
a nie nie nie..mysle o wiekszym laptopku..standartowym..czyli jesli se nie myle 17 cali.. 13 to malenstwo szkoda mi oczu a ja jzu stara jestem;d mialam asusa teraz uzywam HP ale cos mi jednak w nim nie pasuje..moze faktycznie nowy asus lub jakis siemens bo samsungi sa z reguly ladne..albo sony..tylko czy parametry maja dobre tak jak te niby brzydsze..ekran tez jest wazny dla mnie..ladne kolorki musze miec..offieczka ja smartfona jzu mam dosc dlugo..a dobrym wyswietaczem wiec i ekran tu tez musi byc dobry
-
to zastnanów sie nad takim modelem chyba że biały ci nie leży
http://www.sony.pl/product/vaio-seria-e/sve1713e1e
17stka dobre parametry do codziennego użytku powiem ci że nieźle gra na swoich głosnikach :)
Chyba że dużo siedzisz wieczorami przy lampce nocnej to zastanów sie nad poswietlana klawiatura
-
wlasnie vaio sa ladne;d oczywiscie wolalabym rozowy;d ale bialy tez moze byc;d
-
Ale Vaio są same w sobie drogie - płaci się za model i napis ;-)
Jeśli chodzi o marki
Hp się grzeją niemiłosiernie albo to ja miałem z takimi do czynienia
Acer - mam notebooka i nigdy więcej... koleżanka ma laptopa i też narzeka.
Ja mam drugiego z rzędu Samsunga i mnie ogólnie ta marka bardzo przypadła do gustu... nie mam z nim problemów.
Windows 8 nie jest taki zły jak o nim często piszą - w dodatku będziesz miała już zapewne 8.1 więc uwierz mi, jest bardziej przyjazny od podstawowej wersji :-) 2 dni i będzie jak tresowany :-P
Wysłane z mojego S3 przy pomocy Tapatalk
-
Ja mam Vaio za prawie 4.5k i po pol roku użytkowania wytarła się obudowa, a laptop jest używany 2-4 godziny dziennie, do tego nie używam taczpada
http://c3201142.cdn03.imgwykop.pl/co...5evRZzZb5L.jpg
-
cześć Wam,
szukam laptopa dla koleżanki, żeby można było filmy obejrzeć w HD, zdjęcia obrabiać i do Internetu. Zależy jej też na dysku i wytrzymałości fizycznej tego laptopa. Koniecznie windows 7.
Gry i jakieś inne hipercuda odpadają.
Tak do 2500 zł.
Co myślicie o Sony Vaio? Macie jakieś inne propozycje? :)
-
Za Sony zapłacisz nie za wnętrze ale za serię i wygląd.
Nowy laptop z Win7 ? Ciężka sprawa...
Wysłane z mojego S3 przy pomocy Tapatalk