Z tego co mi wiadomo to zawieszenie od A3 quattro pasuje do S3
Printable View
Z tego co mi wiadomo to zawieszenie od A3 quattro pasuje do S3
Pisales do Mapeta lub Tuningkingz? Moze poszukaj gwintu ap tez
- - - Aktualizacja postu - - -
Gwint do 8L Q jest taki sam bez wzglefu czy to a3 czy s3
Wlasnie przez Mapeta zamowienie było robione to odpowiedz dostałem ze do S3 zawieszenia nie mają i producent nie wie kiedy beda, dziwne jezeli do A3 Quattro jest takie samo jak do S3 to czemu piszą ze nie ma, na allegro gwintow do a3 jest masa :D Podejrzane mi sie to wydaje troszeczke :) Najlepsze ze zawias pod A3 Quattro jest na allegro jakies 600 zlotowek tanszy jak pod s3 :O Choc by po tym mam watpliwości czy zawieszenie w A3 jest takie samo jak w S3.
tak s3 i a3q ma takie same tyle że seryjnie s3 jest niższe niż a3
No czyli w przypadku gwintu wysokość nie ma znaczenia :) Dzieki za pomoc :)
następnym razem pisz w istniejących wątkach
witam, założyłem gwint KW variant 2 Inox, zkreciłem go tak ze zostało jeszcze po 1 cm regulacji w dół na kazdym kole, ale tył auta podskakuje na poprzecznych nierównosciach, a ustawienie twardości jest na idealanie równy asfalt, z czym u nas jest cięzko, teraz pytanie co moge zrobić zeby zniwelować te "podskakiwanie, czy:
- tylko wyregulować twardość amortyzatorów?
- podniesc auto pare mm w góre? (nie wiem co to da)
- zmienić sprężyny tylne na inne mniej twarde ale jakie?
bo beton jest niesamowity ale do jazdy się jakiejkolwiek w realnych warunkach nie nadaje, a podobno KW V2 jest zawieszeniem na ulice nie tor, prosiłbym o jakies podpowiedzi. pozdro
Efektem tak zwanego ping ponga są odboje ori, ktore sa miekkie i chcą wybierac nierownosci, ja bym zaczal od odbojow.
dzięki wielkie, czyli na jakie lepiej wymienić? masz jakieś propozycje?
nie chodzi mi oto żeby auto było na beton bo to się nie trzyma drogi tak jak powinno,
i tak bede musiał rozebrać w takim razie amortyzatory tył, więc jeszcze zapytam co z regulacją odbicia ? mam ustawione na 70% twardości,
teraz czy jak ją zmniejsze też powinno dac jakiś pozytywny efekt z innymi odbojami czy tylko pogorsze sytuacje?
bo chyba jak bedzie bardziej na miekko powinno byc bardziej komfortowo? czy jestem w błędzie?
Pytanie jak nisko obnizyles, pokaz foto, bo z tego co ludzie mowią to przy wiekszej glebie to czy to kw, ta technix czy mts to zbytnio nie czuc.
Co do odbojow, to wpisz odboj audi na allegro, taki walec czarny ;-)
no troszke zeszła w dół od serii ;) nie wiem czy nie za bardzo
http://images66.fotosik.pl/1073/f0b69ae727f849d3.jpg
http://images69.fotosik.pl/1072/684c03263d27ac8e.jpg
co to odbój to wiem, myślałem ze masz na mysli jakieś konkretne, czy jak podniose tył w górę powinno pomóc?