widac kolega ma podlaczone "fabrycznie" wiec sprawdzenie samego wlacznika nic nie da,trzeba szuajc w instalacji
Printable View
widac kolega ma podlaczone "fabrycznie" wiec sprawdzenie samego wlacznika nic nie da,trzeba szuajc w instalacji
hmmm zastanawiam sie czy podlaczenie odwrotnie kabelkow od grzania lusterka ( chodzi mi do wkladu ) moglo by spowodowac ich grzania non stop?
Według mnie odwrotne podłączenie nic nie daje bo wkłady działają na zasadzie grzałki i nie ma tam żadnej diody. Przynajmniej tak było w moim Oplu. Audi mam od niedawna i jeszcze się do lusterek nie dobierałem.
podlaczenie odwrotnie biegunami nie spowoduje zwarcia.mata bedzie dzialac poprawnie jak w przypadku "poprawnego" podlaczenia,tak wiec to mozesz wykluczyc
A czegos konkretnego mam szukac bo z elektryka mam doczynienia tylko przy wymianie zarowke :D
-przetarc
-sklejen koncowke w kostkach/stopienia kostki
-zasniedzen
-nadpalen
po prostu trzeba przejrzec instalacje nic wiecej Ci nie doradze
hmmm.... ale zeby obydwa lusterka cierpialy na to samo to raczej gdzies od sterowania musialo by isc tam gdzie kable sie spotykaja
tak wiec zacznij od podmiany wlacznika tylnej szyby,na pewno ktos Ci pozyczy na 5 min.bo faktycznie wadliwy moze byc sam wlacznik albo kostka wlacznika
Obydwa lusterka zachowują się tak samo bo to ten sam obieg. Nawet jeśli byś miał przy jednym lusterku przetarty przewód to drugie też będzie szwankować.
Kurde! Kupiłem nowiutkie lustereczko podgrzewane, facet mi zainstalował, nie grzało mi to poczytałem na forum jak je zdjąć ale dupa zbita i lusterko też zbite :( niepotrzebnie ruszałem.
Nie grzeje mi lewe lusterko, niech się tym zajmie spec. Eh.
mod: co Twoj post wnosi do tematu?