-
mateo18 zakładając klimatronik u siebie nie robiłeś żadnej adaptacji?
Ogólnie wygląda na to ,że wszystko działa , tylko się zastanawiam czy może piny z kostki grzania foteli trzeba przepiąć?
No i jak z tym ustawieniem temp grzania foteli? piszą, że trzeba zmienić z 65 na 55st, bo można uszkodzić maty, możliwe to?
-
Mateusz u ciebie klimatronik juz hulał po walce z kablami, ale nie łaczył się z bordem bo za słaby moduł cana był u ciebie w aucie ale olaliśmy to bo wszystko działało prawidłowo.
Adaptacja była robiona aby dopasować klimatronik pod wyposażenia jaki ustawienia u Mateusza w aucie
Address 08: Auto HVAC Labels: 8P0-820-043.lbl
Part No SW: 8U0 820 043 C HW: 8U0 820 043 C
Component: E87 Klimavoll 0050
Revision: 00H03000 Serial number: 8U0820043C
Shop #: WSC 00000 000 00000
VCID: 316896C7A84546C956-8064
1 Fault Found:
00457 - Control Module for Network (J519)
004 - No Signal/Communication
Freeze Frame:
Fault Status: 01100100
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 1
Reset counter: 4
Mileage: 128739 km
Time Indication: 0
Date: 2017.01.15
Time: 12:32:51
Freeze Frame:
ON
-
Hmm, czyli jeżeli mam za słaby moduł can to nie połączę się z klimatronikiem i nie zrobię adaptacji?
- - - Aktualizacja postu - - -
Witam, muszę podbić swój post, ale sprawa tego warta :p . Po nocnym przeszukiwaniu wszystkich możliwych forum w Europie ;) podłączyłem ponownie klimatronik z q3 o numerze 8U0820043G. Dziś o dziwo urządzenie "ożyło", elegancko vcds połączył się panelem, kodowanie poszło bezproblemowo, grzanie foteli działa. :thumbright: Klimatronik jest takiej samej konstrukcji jak ten z 8p, czyli mocowania i zaczepy są w tych samych miejscach co orginał a3. Jedno co trzeba zrobić to przyszlifować boki klimatronika o jakieś 2.5 mm z każdej strony.
-
Poniżej mały dowód, że jednak w przedlifcie też można go uruchomić (chyba) w pełnej funkcjonalności, autor filmu twierdzi że trzeba go przeprogramować (pewnie edycja wsadu):
https://www.youtube.com/watch?v=au_njPGWSaA
Jeżeli jest tu jakiś forumowy magik co się czuje w tych tematach i miałby przelifta w którym chciałby to ogarnąć, to może spróbować zagadać do autora.
-
I jak z tym panelem? udało się komuś pozbyć problemu niedziałającej klimy z modułem z końcówką ''C'' dla A3 z 2004?
- - - Aktualizacja postu - - -
Golem1 jesteś w stanie podpowiedzieć co poprzerabialiście w instalacji z kablami aby wszystko działało? Nie potrzebuję już robić adaptacji. Chiciałbym aby ta klima działała...
-
Dostosować instalację pod klimatronik min RM 08.
-
Witam,
Prześledziłem cały wątek, zastanawia mnie odpowiedź kolegi wyżej, z dostosowaniem instalacji pod klimatronik.
Mój model Audi to przedlift 2004 r 2.0 BKD (grudzień) Sportback.
Ktoś jeszcze może zakładał ten klimatronik z Q3?
Chciałbym taki u Siebie właśnie założyć, ten chyba z Q3 przedlifta. Martwi mnie tylko fakt że ta klima nie będzie działała.
Ktoś rozpracował temat? Opisałby co konkretnie jest do przerobienia?
Prosiłbym też o numer klimatronika jaki trzeba kupić :)
-
Napisz do mateo18 i opróżnij skrzynkę.
-
Tylko że mateo18 ma polifta i tam podchodzi bez problemu. W przedlifcie po samym przełożeniu nie będzie poprawnie działał. Z filmiku który wrzuciłem parę postów wyżej wynika że da się to zrobić, ale zapewne konieczna jest modyfikacja wsadu.
-
Czyli nie ma konkretnego schematu co trzeba zrobić?