to chyba bede pierwszy, ktory zmienil zegary poliftowe na poliftowe :)
Printable View
to chyba bede pierwszy, ktory zmienil zegary poliftowe na poliftowe :)
Co powiecie na to ?? http://www.youtube.com/watch?v=dHPAY...ayer_embedded#!
---------- Post dodany 20-10-12 o 23:45 ----------
W łodzi kolo ma już enigme więc mam już ustawiony przebieg zgodny pozdro
gość wgrał w licznik od tdi soft od rs3 i skopiował we wsadzie wskazania diesla dla obrotomierza
St4chu będę się musiał do ciebie za jakiś czas odezwać :)
Przeglądając jego filmy widać też zegary od S poliftowej w TDI 2004.
Szkoda, że u nas brak takich magików ale może wsada by sprzedał i ktoś ogarnięty by wgrał..
Gosc jest z Portugalii! Pisze pod jednym z filmów, że wszystko zrobił bez wizyty w ASO.. Napisałem do niego czy jest w stanie napisać tutorial i udostępnić pliki za $$
Rozmawialem z Gosciem juz jakis czas temu to nie tylkoBo nie wystarczy sam wsad.Cytuj:
gość wgrał w licznik od tdi soft od rs3 i skopiował we wsadzie wskazania diesla dla obrotomierza
Bede wysylal licznik Chlopowi do PT i podziele sie wrazeniami.
Mam magika w łodzi który to ogranie tylko skąd wziąć wsad rs3 ??
Mamy rs3 na forum, moze wyciagnie licznik na chwile
Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
dkamosinski chyba sam nie wierzysz w to co piszesz :) żeby nie było OT trzeba poczekać aż komuś będzie się chciało z tym pobawić bo modzik naprawdę fajny :)
to zapytaj go czy zrobi mi na odleglosc, ja sobie sam wgram, dzieki
Mamy na forum osobe ktora za nie duze pieniadze zamienila licznik na kolorowy.
Daj namiary, z uk?
OK panowie
dla pierwszych 2 którzy sie zdecyduja do mnie przyjechac, przekladka na biale i korekta przebiegu GRATIS
wysylkowo korekta tez jest mozliwa
To nie jest dzial "ogloszenia komercyjne", wiec prosze zakonczyc na tym. Dalsza dyskusja na PW.
Panowie , jaki procek siedzi w w bialych zegarach chodzi mi o producenta i numer.
Prosilbym o szybka odpowiedz. Peace
Przestroga dla wszystkich co wymieniaja zegary na poliftowe - pamietajcie, zeby na operacje zabrac dwa komplety kluczykow. Ja nie wiedzialem i musialem kodowac indywidualnie drugi kluczyk. Nie chcieli mi w Audi Beltowski Krakow w ramach reklamacji tego zrobic za darmo.
Zrobilem dopiero dzis w Audi Rowinski Wajdemajer w Powsinie. Ale na poczatku jak uslyszeli, ze zegary zmienione, nie chcieli sie podjac. Dopiero jak powiedzialem, ze to robilem zegary w ASO to sie zgodzili zakodowac mi kluczyk. Cena 150zl.
Licznik z navigacją w FISie jest dopełnieniem RNSe ?
Tzn czy wyświetlana trasa na dużej nawigacji jest też pokazywana częściowo na FISie ?
tak :)
Strzalki sie pokazuja wraz z odlegloscia do manewru oraz ulice w miescie.
W starszych modelach wystepowala tez nawigacja tylko na FISie.
Wie ktoś może które liczniki posiadają te opcje ? Posiadam z końcówką S ale nie orientuje się*czy jest tam możliwość wyświetlania navigacji.
Nie sadze by ktorys nie obslugiwal.
Witam wszystkicj:).Przeczytałem cały temat i jestem pod wrażeniem bardzo mi się podobają te białe liczniki z poliwta ale na początek chce założyć liczniki przedliftowy z pełnym FIS bo te co mam w mojej a3 8p 1.9 tdi z 2007r sa podstawowe.Bede sie przymierzał do zrobienia tego sam bez pomocy ASO, bo z tego co wiem te starsze nie mają ochrony komponentów jedyna bariera bedzie immo.Jedynie mam dylemat jaki licznik dopasc tzn. o jakich nr lub z którego roku, najchetniej bede polowal na rocznik 2006-7.Dodam ze autko to anglik.Manetke juz mam zamówioną a co do modułu pod kierownica to na pewno obsłuży kompa bo mam zamontowany fabrycznie tempomat.J ak juz wszystkie rzeczy dostane i uporam sie z tym swapem licznika to postaram sie zrobic ladny opis z fotami.
Co do sprzetu to mam oryginalny VCDS jakis VAG komander tez sie gdzies znajdzie no i ostatnio zaopatrzyłem sie w full wersje X-CAN od SMOKA także mysle ze on ogarnie immo bo z tego co wiem to jedynie musze zgrac z oryginalnego licznika tzw. SECURITY BLOCK bo w nim znajduje sie immo i win samochodu i wgrac go do nowych uzywanych.A co do przebiegu to raczej chyba nie bedzie problemu bo wytestowałem go na poliftowym liczniku i smiga jak złoto:)
Udalo sie samemu ogarnac?
Moglby ktos sprawdzic czy te zegary sa z fisem ? 8P0 920 982 M
dzieki
tak z fis
nastepnym razem pisz w tym temacie
http://www.a3-club.net/forum/showthr...30#post1081930
jest ktos z podkarpacia kto bylby w stanie zaadoptowac mi zegary z polifta z bialym fisem??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9e22f3f33.html witam mam taki mały problem jak zgasic kontrolki abs i recznego czy trzeba cos wym. lub pod vagiem zrobic
Zacznij od odczytania błędów, wtedy będzie nieco jaśniej :)
Borys, to bedziesz ogarnial wysylkowo/zdalnie?
Oczywiscie odplatnie
bo zegary swierzo wczoraj zakładałem w aso w krk ale o odbierania auta pan servisant mi powiedział ze jest kolorowo na licznikach i stwierdził bym na necie poszukał jak to rozwiazac bo licznik jest niestety z 2008 polifta wiec dlatego do was koledzy pisze jak to rozwiazac
trzeba zdaje się zmienić w adaptacji w zegarach jedną opcje z ESP i powinno załatwić temat:
http://img203.imageshack.us/img203/8480/2cxt.jpg
pamiętaj żeby uprzednio uzyskać dostęp poprzez zdjęcie Security Code.
a jeszcze pytanko co zauważyłem w tych zegarach ze jest jasno to swieca troche ciemno gasna i pytanie jest takie czy ja przypadkiem jakiegos czujnika nie mam np. zmierzchu ze tak sie dzieje czy tak maja te zegary ?
czujnik zmierzchu jest wbudowany w zegar.
a czy np. moge cos pod niego podpiac ? np lusterka czy to trzeba cos innego
Nie..
A da sie to wylaczyc? Bo moim zdaniem nie dziala idealnie. Czesto obserwuje, ze zegary reguluja intensywnosc przy w miare jednostajnym oswietleniu
przy starych zegarach wszystko znikneło a przy tych to reczny i abs własnie mi sie wydaje ze trzeba poprostu przekodowac
Trzeba zrobić adaptację czujników ESP.
Co do Security Block to pisałem o liczniku przedliftowym:) a co do zmiany przebiegu to o poliftowym i da sie to zrobic bez najmniejszego problemu:)
Tutaj masz linka własnie z mojej audi aby ci to udowodnć że można to zrobić:)
http://www.youtube.com/watch?v=uJq3X...ature=youtu.be
Ciekawe czy ten program ustawia też przebieg w sterowniku silnika.