w cieplym pomieszczeniu jak aku jest ogrzane wydajniej sie laduje
Printable View
w cieplym pomieszczeniu jak aku jest ogrzane wydajniej sie laduje
jest rowniez S5 z 74Ah, jesli sie boisz wiekszego
mam taki w 8l AHF , podawalem link do aukcji w poprzednim poscie
http://allegro.pl/nowy-akumulator-bo...098028130.html
zeby wam tez nie pszyszlo do glowy ladowac akumulator na mrozie, bo bedzie po nim, nawet jesli jest dobry
to ze akumulator jest naladowany, nie oznacza tez ze jest dobry, moze miec 80-90% naladowania, a sprawnosci 0%
dlatego dobrze go zmierzyc jakims testerem, kazdy mechanik taki ma.
no tak, widzialem ta aukcje wczesniej jak podales, ale wlasnie jest w nim ten problem o ktorym pisalem - jest o 1,5 cm nizszy niz przewidziany/zalecany do mojego auta. Nie wiem jak tam z AHF wyglada. Ale u mnie czy to na stronie Boscha, czy Varty zalecaja wymiary 278x175x190 a ten co podajesz ma 278/175/175. Nie wiem, moze to nie ma zadnego znaczenia, a moze ma? Nie znam sie.
Dobra, w takim razie sprobuje go ladowac po wyciagnieciu z auta. Chcialbym sie tylko upewnic - nic sie nie stanie po wyciagnieciu aku na cala noc? Tylko radio sie rozkoduje i pojawi sie napis SAFE, tak? Czy moga tez byc jakies problemy np. z immobilizerem, centralnym itp?
To, że jest niższy w niczym nie przeszkadza.
Zablokuje Ci się immo, nie wyłączysz alarmu, drzwi się nie otworzą i będzie buchał ogniem z rury wydechowej. Ludzie, co wy macie z tym strachem przed wyjmowaniem aku? Nic się nie stanie.
Dziś to sprawdziłem - moje aku cc700 centry rozładowane do "zera" 10,8V i ogrzane w pomieszczeniu 24 st C, naładowało się tylko 1/3 pojemności !!! tak samo jak rozładowane aku przy -15 st C przyjęło tyle samo ładunku, także teoria ładowania w ciepłym padła, jeśli chodzi o temperaturę. Nadmienię, że aku jest w agonii - odpala bez problemu, jednak napięcie na nim - ustabilizowane - to 12,00 V. Podsumowując - z tego co zaobserwowałem - 1 cela padła, mętny elektrolit (szary - opad masy czynnej okładziny ujemnej w 1 celi) nie pozwala to na uzyskanie roboczych parametrów aku - jutro wymieniam na zalecany, przez producenta XXX (nie będę sugerował) - mam nadzieje, że dotrwa do sprzedaży :) (ten nowy) - 4 lata :)
Pomóżcie,jaki aku do A3 8l 1,6 benzynka rok 1998?
Jedne żródła podają ze 44 a inne że 50Ah.
to zależy ile masz tam "bajerów" dodatkowych nawciskane. Prawidłowy prąd z delikatnym przymrużeniem oka można określić na nie większy niż 0,2A. Idealnie jak mieści się do 0,1 - 0,12 A.
Radio oryginalne? Zdecydowanie za dużo ciągnie tego prądu
Witam....
jaki Pewniacki Aku polecacie Varta,Bosch,Centra bo moj ori juz chyba powiedzial papa
ONLY BOSHA S5 polecam :)
A ja osobiście polecam ci Aku Sznajder z tego co się oriętuję i rozmowie z chłopakami z PRO Choice są obecnie najlepsze na rynku.
osobiście Centra ale tylko futura, zaden centra standard ani centa plus.
poprzednie wytrzymało mi 6 lat, teraz mam juz 2-gi rok
Mam Sznajdery w swoich autach ale zanim wymieniłem to zastanawiałem się nad Boschem ale tak jak ci pisałem po rozmowie zmieniłem zdanie i jak narazie jestem mega zadowolony.
Ja wymieniłem na bosch s5 74 ah :P i powiem żadnych problemów póki co :) zobaczymy jak w zimie będzie gadał :)
ja mam od lutego varte silver dynamic 77Ah 780 A i bardzo sobie chwale i polecam innym
potrzebuję akumulator do audi a3 2.0tdi
czyli 74/77ah
najlepsze opinie mają varty ale wg adac najlepiej wypada moll
moll to dwie wersje: kamina start oraz m3 plus k2
Varta to 77ah i 780A - wartości bardzo dobre!
moll wypada znacznie gorzej - kamina 74Ah 680A / m3 plus k2 75Ah 660A
ceny:
varta Silver Dyn 350zł
moll kamina start 320
moll m3 plus k2 398zł
warto dopłacić do moll'a który lepiej wypadł w testach ale ma mniejsza pojemność/mniejszy prąd rozruchu?
prawda jest taka że moll wygrał bo jest niemiecki , norma. w ich testach zawsze wygrywa wszystko co niemieckie.
Ja postawiłbym na varte. Oryginalne aku VAG jest produkcji varty , to też o czymś świadczy.
Wystarczy poczytac temat, bo przez ostatnie kilkascie stron wiekszosc poleca bosch silver s5.
ale moje pytanie było konkretne o Moll'a
ostatecznie kupuję vartę dynamic silver 77ah 780a
czaro10:
Napisales w pierwszym zdaniu "potrzebuję akumulator do audi a3 2.0tdi"
Aktualnie mam Vartę, i wydaje mi się że to oryginalny akus. Bynajmniej ja go mam już ponad 2 lata i dopiero zeszłej zimy zaczął się kończyć. Chyba wezmę też Vartę, ale Silvera. 750 a 680A to różnica 70A.....czasem zbawienne 70A.
uwazam ze warto brac juz cos powyzej 700 A a czy ori mozesz sprawdzic po kodzie na nim tak mozna odczytac rok i na moim bylo wybite tez VAG i tez padl w polowie tamtej zimy przy tych mrozach 25 jeszcze krecil ale potem juz wyzional z siebie ostatniego ducha
Idę do auta, może uda mi się coś odczytać :)
No więc, to jest Varta Silver 74Ah/680A i napunktowane ma takie numery:
C8B689291 0112
33I274
Wnioskuje z tego że aku jest z 12.2001r.
lub 2 kwartał 2009r.
hmmm......a jeszcze wyczytałem, że warta oznacza datę produkcji kolorowymi kropkami ;/ i komu teraz wierzyć??
kolorowe kropki sa w nowych silver dynamic i kazdy kwartal roku 2011 mial inny ja mialem biala czyli 4 kwartal ale w starszych po kodach sie sprawdzalo masz wyryte na pokrywie vag
Znalazłem Varte Silver 74/750 za 315zł!!! Produkcja sierpień tego roku.
Jutro jadę kupić, nie zastanawiam się ani dnia dłużej :) Lepszej ceny nie znajdę nigdzie.
Varta Silver i Bosch S5 to jest identycznie to samo, tylko inne naklejki. Tak powiedział gość w tym sklepie.
Na allegro chodzą w bliskich okolicach 400zł.oszczędzam prawie 100zł i to mnie bardzo cieszy :)
Dziś odmówił mi posłuszeństwa akumulator w mojej a3,
z tego co wyczytałem polecacie vartę lub boscha s5, tylko z tego co widzę są sporo mocniejsze od mojego obecnego (EXIDE 12V 61Ah 330A DIN 540A EN/SAE)...
Podane przez was modele podejdą u mnie bez problemu? Pytam bo nie wiem, i się zastanawiam w sumie czemu u mnie był słabszy...
podejdą bez problemu, bierz śmiało Bosch S5 77Ah 780A, wym: 278x175x190. Najlepszy wybór!
Słuchajcie mam prośbę do audi a3 1.6 fsi jaki jest najlepszy akumulator i ile powinien mieć AH?
ziomalek Ty chyba czytać w ogóle nie umiesz, 2 posty niżej napisałem koledze raziowi co zakupić, nawet nie spojrzałeś...
Tylko czy jest sens wkładania do benzyny aku 77Ah jak dla tego silnika przewidziane są aku w zależności od wyposażenia 60Ah i 63Ah.
zyzio dzięki za radę ja na to spojrzałem ale czytałem przewidziane są 6o lub 63 więc czemu doradzasz jeszcze większy?
Myślę, że możesz bez obaw zaryzykować, nic się nie stanie.
Bez przesady do 1.6, żeby ładować 77Ah. Ja do swojego klekota nawet takiego bym nie chciał
Witam
Kiedyś panowie z ASO AUDI podesłali mi na maila plik w którym było z czym wyjechało auto z fabryki.
Widnieje tam Akumulator 70Ah 340A.
Co najlepiej włożyć ? co się zmieści ?
Bosch S5 77Ah 780A ?
Aktualnie mam Vartę bo na takim auto rok temu przyjechało z Niemiec.
Panowie, doradzcie mi, bo mam na oku 3 aku, ale zastanawiam sie czy potrzeba mi wiekszego czy wystarczy mniejszy. Wybor jest pomiedzy:
- Bosch S4 74Ah 680A - cena 315 zł
- Varta Blue Dynamic 74Ah 680A - cena 340 zł
- Bosch S5 77Ah 780A - cena 346 zł.
Jak widać cenowo praktycznie nie ma zadnej roznicy. Z tego co czytalem, to polecanie Boscha S5. Z tym ze boje sie tych parametrow. Mam silnik 1.9 TDi (chipowany na 140KM [nie wiem czy to ma jakies znaczenie?]), nie mam klimy, urzadzen elektrycznych dodatkowych praktycznie tez nie (fabryczne radio). A na dodatek do pracy dojezdzam 15 km w jedna strone, czyli dziennie 30 km. A na weekend sie zrobi jakies 100km. Jak na diesela to nie za duzo, wiec moze ten akumulator nie byc doladowany, prawda? Co zrobic? Wziac mniejszy S4 lub ta Varte, czy nie martwic sie tym i tego boscha S5? Z gory dzieki za pomoc.
Pozdrawiam,
Piotrek
GSQ Ty jeszcze zyjesz??
Bierz Varte aku stosowane coraz czesciej w nowych autach.
mlody jestem, cale zycie przede mna :P ale niestety, za duzo tu nie zagladalem :(
no w sumie ori mam Varte, choc to pewnie znaczenia nie ma. Czyli mowisz ze nie warto kupowac nad wyrost tego polecanego S5?
Na obecną chwile najlepsze marki aku to Varta,Panasonic
przestrzegam przed nowymi Centrami,Boschem
przy kupnie sprawdzajcie rok produkcji akumulatora
Nie ma sensu wkładać akumulatora o zbyt dużej AH ponieważ będzie cały czas niedoładowany i szybko padnie. Wobec tego warto dostosować AH aku do pojemności swojego silnika. W TDI wiadomo,że musi to być więcej niż 70Ah, 74Ah w zupełności wystarczy - co do benzyny 1,6 to raczej mniejsze.
---------- Post dodany 22-10-12 o 19:46 ----------
W zależności od akumulatora- szukaj na jego nalepce lub w karcie gwarancyjnej.