Ja kupiłem w listopadzie 2 sztuki 205/55/16 Nokian WR A3 i jestem zadowolony.
Wujek w A6 C6 też ma takie tylko w 17" i jak na razie nie było opcji żeby auto gdzieś stanęło ;) pomijając że to quattro ;)
Printable View
Ja kupiłem w listopadzie 2 sztuki 205/55/16 Nokian WR A3 i jestem zadowolony.
Wujek w A6 C6 też ma takie tylko w 17" i jak na razie nie było opcji żeby auto gdzieś stanęło ;) pomijając że to quattro ;)
Dzięki. Zamówione Michelin Alpin A4 205/55 16. Jeszcze jedno pytanko czy alusy 16" z ET42 podejdą do A3 8P .
Edit:
Gumki naciągnięte na 16" 7J ET45. .... leżą i czekają na śniegi :).
Mam zamiar kupic zimowki do mojej A3,mysle o 195/60/16
Mozliwe ze zapytacie dlaczego 16" bo mam akurat takie felgi.
Nie wiem czy to jest dobry rozmiar
na zime?
Moze ktos z was mi doradzi,co byloby najlepsze z tego rozmiaru?
pozdr
Moim zdaniem lepiej będzie 205/55r16 - dlaczego? . Bo ten rozmiar jest bardziej popularny . Za tą samą kasę kupisz lepsze opony. do tego w przypadku uszkodzenia kupisz nowa w lepszej cenie. nie odczujesz różnicy na szerokości podczas zimy . w większości sezonu i tak będziesz jeździł po czystych drogach. Jeździłem i na 195 i na 205 zimą i nawet lepiej mi się jeździło na 205. Mi udało się wyrwać za 375pln Alpin A4 w indeksie H na koniec czerwca w produkcji styczeń 2013.
ja mialem sport contact winter i calkiem przyzwoite ale na wilelkie sniegi to tylko quattro i kolce:)
do aut z duża mocą tylko Michelin Pilot Alpin PA3 / 225/40/18 - debeściaki :thumbright:
Powodzenia na 18" zimą i 225 . do tego komplet opon za 4,5k to lekka przesada i przerost formy nad trescią.No chyba że ktoś ma S-kę za 100k to wtedy mus :). Sens takich opon jest jak ktoś w Niemczech autostradą do roboty po 50-100 km w jedną stronę robi. Na nasze miejskie dziurawe drogi szkoda wydanej kasy i zawieszenia . No chyba że zimą 150+ km/h latasz po naszych drogach :). Nie wiem co tu ma moc auta do tego. :). No dobra , poza sezonem za 3,5k :)
Jak dobrze poszukasz do znajdziesz sezonowki na Allegro za mniej jak 1K, ja kupilem za 700zl (2x8,5mm, 2x6,5mm)
Mało która eska jeździ na 17 w zimę także nie wiem o czym piszesz, te Micheliny są godne uwagi ponieważ jako jedne z nielicznych są oporami które nie halasuja tak jak inne zimówki a prędkość max jaka mozesz na nich zrobić to 240-250km/h a są w zimie przecież takie dni ze jest sucho i bez śniegu na asfalcie. Jeżdżę tak już 3ci rok o wszystkie felgi proste, te opony są dedykowane do mocnych aut ze względu na ich właściwości jezdne, dlatego polecam :thumbright:
Oczywiście, wszystkie opony z wyższej półki to idealne opony autostradowe w Polsce mamy trochę inne warunki . Ja jeździłem na bardzo wielu oponach i najlepiej sprawdzały się DEBICA FRIGO . Spokojnie mogę polecić tą oponę na Polskie realia , wyjazd w góry czy jazda po nieodśnieżonych drogach to dla nich nie problem . Na tej oponie nie poszalejemy jak śniegi zejdą i będzie przez chwilę sucho , to jest opona do PORUSZANIA SIĘ po polskich drogach w zimę . Jak ktoś ma S3 to raczej takiej opony nie założy po chyba nie ma takich rozmiarów.
Oczywiście Dębicę polecam tylko na ZIMĘ.
Ja osobiscie moge polecic opony firmy Nokian dopiero jeden sezon przejechalem ale jestem bardzo zadowolony.bardzo ciche ,dobra przyczepnosc indeks predkosci to 210 km/h na pl to wystarcza , duzo pozytywnych opinii innych uzytkownikow dlatego tez zakupilem i nie zaluje