-
Witam.
Mam problem ze sprezarka a mianwicie ukrecil mi sie walek a wraz z jego czescia stracilem srzegielko. Mysle ze sprezarka jest zatarta. I moje pytanie brzmi w ten sposob vzy uwazacie ze uklad bedzie do czyszczenia?
I czy mozecie mi polecic kogos kto ewentualnie wykona czyszczenie ukladu i wymieni sprezarke dobrze i w stosunkowo niskiej cenie w okolicy Warszawy lub Radomia?
-
Witam.
Mam do wymiany kompletne sprzęgło sprężarki. Numer sprężarki to 1J0 820 803 A. Na allegro są sprzęgła, gdzie w opisie są numery sprężarek
1J0 820 803F
1J0 820 803J
1J0 820 803K
1J0 820 803L
7H0 820 803B
7H0 820 803F
i na każdej aukcji brakuje dokładnie mojego numeru zakończonego na A.
Czy te sprzęgła będą pasować ?
-
chciałem dziś wymienić kompresor wszystko odkręcone pasek zdjęty ale kompresor ani drgnie nie chciał zejść ;/
czy oprócz dwóch długich śrub coś jeszcze go trzyma ?
-
Weź montówkę i podważ go to zejdzie.
-
Mam problem u siebie z klimą.
Jak pojeżdżę trochę z włączoną klimatyzacją (chłodzi dobrze) to po jakimś czasie podczas ruszania na 1wszym biegu jeśli obroty dojdą do 1,5tys słyszę dziwny dźwięk. Nie umiem opisać dźwięku dokładnie ale jest to podobne do jakiejś syreny, lub jak by ktoś dmuchał w pustą butelkę - nie umiem inaczej sprecyzować chyba że uda mi się nagrać.
Ten dźwięk jest podczas ruszania jak napisałem i gdy gaszę auto z włączoną klimą lub na postoju jak najpierw wyłączę klimę.
Miał ktoś coś podobnego?
-
czy kompresor się załączy jak nie ma czynnika ?
-
-
ok dzieki :)
a duża lipa jak nie wymieniłem osuszacza ?
ile kosztuje sprawdzenie szczelności układu ?
-
Chłopaki czy po tym jak zatrze się sprężarka a dokładniej stanie tak ze wałek się ukreci wystarczy przeczyscic układ przedmuchac go azotem a później wypełnić nowym czynnikiem? Oczywiście uprzednio wymieniając sprezarke :)
-
Trzeba przepłukać układ azotem ze środkiem czyszczącym, wymienić zawór rozprężny, osuszacz i sprężarke. Powinno się jeszcze skraplacz wymienić ale może obejdzie się bez. Ogólnie spore wydatki ;).