-
Witam
Mam A3 1.9 Tdi AGR i problem z klimą. Klimatyzacja normalnie się załącza, nie pokazuje żadnych błędów w VAGu. Jest świeżo nabita. Problem w tym że nie chłodzi na biegu jałowym? Chłodzi tylko podczas jazdy tzn najlepiej gdy obroty silnika są powyżej 2000.
Czy uszkodzona jest sprężarka? Jak ewentualnie można to sprawdzić?
-
Klimatyzacja
Wiem że jest odzielny temat o klimie ale tam jakos nikt nie odpowiedział na pytanie.
Moja klima włącza i wyłącza się kiedy chce. Może np godzine działać wyłącza się a po jakimś czasie znowu się włącza. Układ jest sprawny. Elektryka też. Czy moze to być wina jakiegoś czujnika ?
-
Poniżej 5 stopni na zewnątrz klima się wyłącza. Może właśnie oscylowała coś koło tego? U mnie też świrowała nawet w lato. Po podłączeniu pod VAG'a okazało się, że przy temp. zewn. 20 stopni czujnik temp. zewnętrznej pokazywał 3. Nie był uszkodzony, tylko ktoś włożył od innego modelu. Kupiłem zamiennik za jakieś 30zł i po problemie.
-
masz pewnosc ze uklad jest sprawny bo byles na przegladzie ukladu klimatyzacji?
jezeli uklad jest szczelny,jest odpowiednia ilosc czynnika to pozostaje czujnik cisnienia (3 stykowy) albo zawor rozprezny (dlawiacy)- (dane na podstawie etki)
oba znajduja sie przed sciana grodziowa wiec nie bedzie klopotu z lokalizacja. jedne jest taki prostokatny a przed nim jest czujnik cisnienia.albo jak kolega nizej napisal
-
Tak byłem sprawdzic układ i jest sprawny. Klima wyłącza się nawet przy 15 stopniach. Czy czujnik temp zewnętrznej jest tylko jeden - w zderzaku ?
-
U mnie jest tylko jeden w zderzaku, a raczej spoilerze po lewej stronie.
-
Mam pytanie czy jak załącza się klimatyzacje to zawsze włącza się wiatrak przy chłodnicy ?? Czy jest to zależne od temp. silnika lub otoczenia. U mnie jak i u ojca wiatrak sie nie załącza. Sprawdzałem jak było ok 10 st. na dworze i silnik był zimny. U ojca klima działała bardzo dobrze a u mnie słabo wieje zimnym.Jutro jade sprawdzić ciśnienie w układzie bo możliwe,że trzeba nabic klime.
-
jeden jest jezeli nie masz miedzy tarczami licznika wyswietlacza temperatury zewnetrznej a jak masz to powinny byc dwa z tego wzgledu iz po podlaczeniu pod jeden co niektorym nie chciala wlanczac sie klima wlasnie
-
Ja mam podobny problem tyle ze u mnie świruje prędkośc sterowania nawiewami a mianowicie sama potrafi sie zwiekszać lub zmniejszać obroty oczywiście bez jakiej kolwiek ingerencji z mojej strony, ktoś może wie o co tu chodzi ??
-
Nie mam tego w dokładce (4 lata działała bez niego). Gdzie znajduje się ten drugi ?