Dzięki, brać te z linka?
Printable View
Dzięki, brać te z linka?
Cenę mógłbyś potargować troszkę. Albo niech Ci chociaż wysyłkę zrobi w tej cenie. Ostatnio chudy sprzedawał w idealnym stanie za podobną cenę.
Możesz zresztą się odezwać do chudy92 czy nie ma jakiegoś kompletu :)
Witam. Mam audi a3 8l 2000r 1.9tdi , reflektory gdzie światła mijania to h1 a długie h7 , tak jak by soczewkowe? A występują też xenony ?
Takie pytanie po za tematem, może ktoś krótko wytłumaczyć mi jakie to rodzaje są tych żarówek i czym się charakteryzują ?
Nie wiem czy ma to coś do tego ale nie działa mi regulacja świateł i światła przeciwmgielne.
Pierwsze pytanie. Czy masz wersje full lift czy przedlift ze zmienionymi reflektorami.
Moze ktos wymienił reflektory wyposażone w silniczki lift i ich nie podlaczyl, bo wtyczka z przedlifta nie pasuje lub w ogole ich nie ma albo sa uszkodzone.
Przeciwmgłowe przednie w przedlifcie były w reflektorach, a w polifcie w dokładce zderzaka.
Nie wiem. Mam lampy hella. W zderzaku nie mam halogenów , jak to sprawdzić ?
Ale nie wszystkie miały przednie przeciwmgielne?
No dobra ale jak to sprawdzić ? Włącznik świateł przeciwmgielnych jest.
A na pewno na przełączniku masz przeciwmgielne przednie i tylne?
wklej zdjęcie lamp i tyle
piszesz że masz h1 i h7 i na włączniku masz opcję halo to masz je w głównych lampach jak szacowny kolega chudy92 nadmienił/czyli lampy dzielone z osobnym kierunkowskazem
Lampy są połączone z kierunkowskazami , o taki http://images21.fotosik.pl/53/f3ae55c04b2e97ad.jpg
A światła przeciwmgielne mam tylko przednie bo aby raz można wyciągnąć pokrętło od świateł.
Jesteś pewny, ze jak włączasz te przeciwmgielne to tył nie swieci?
Czyli ten włącznik jest od tylnich? byłem przekonany że to przód.... sprawdze, a powiedzcie jak sprawdzić tą regulacje przednich świateł?
Stan wieczorem pod sciana zapal swiatla i przy wlaczniku swiatel masz regulacja 0-3. Przestaw z 0 na 3 i zobaczysz czy wysokosc swiatla sie zmienia. :)
patrzyłem , nic się nie dzieje.
No to sprawdz czy silniczki masz podpiete w ogole... Jakie masz to auto w koncu? Pelny polift?
Jak przelacznik przeciwmgielnych masz wyciagany na raz to masz tylko tylne swiatlo.
Nie wiem czy to pełny czy nie pełny .nie znam szczegółów które charakteryzują to
a czy polifty tyce dają radę ? bo gdzieś wyczytałem że depo lepiej unikać ?
Jedne i drugie guzik warte. Tylko Hella
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
witam, moje lampy xenon swieca 2 m przed autem, cos w nich jest pourywane bo odblysniki lataja na wszystie strony, dodatkowo w kopmie wyskoczyl blad
00776 - Level Control System Sensor; Left Front (G78)
31-00 - Open or Short to Ground
chcialbym zalozyc zwykle lampy, czy podchodza p&p ? nietrzeba nic przerabiac w elektryce?
a nie lepiej naprawić wszystko?
naprawialem kiedys pourywane slizgi lamp w golfie, mozna bez problemu kupic za grosze uszkodzone lampy, nawet nowe slizgi, a do a3 z xenonem nieznalazlem, w jednej mojej lampie brakuje plastikowej okraglej zebatki do recznego ustawiania, mocowanie odblysnika do silniczka urwane bo niemoge silniczka zalozyc, no i ten blad, czujnik przy wahaczu padniety?
za ile chcesz je sprzedać???
niewiem ile sa warte, wolalbym ew zamienic na lampy zwykle w stanie dobrym, bez uszkodzen itd, pasuja p&p?bez przerobek?
Nie zamieniaj, bo będziesz później żałował.
Zębatki regulacji manualnych jak i mocowania silniczkow sa dostepne u mnie ;)
bede probowal je naprawic, ale narazie musze kupic lampy do jazdy, czy zwykle lampy podejda p&p
ktory zamiennik jest dobry, tyc, depo?
Podejda.
Zadne zamienniki nie sa ok
te lampy co mam teraz tez niesa ok, ustawilem je narazie zeby kilka dni przejezdzic, po ustawieniu na krotkich na dlugosc siweca dobrze, na dlugich obydwie swieca zamiast na droge to wysoko po drzewach, podejrzewam ze ktos tam cos mogl juz kombinowac, drogowe i mijania sa na tym samym mechanizmie wiec powinny dlugie dobrze swiecic
mam pytanie : ktorym pokretłem w lampach ustawia sie góra dół a którym na boki ?
Tym od strony grilla - Góra/Dół
Tym od strony błotnika - Prawo/Lewo.
Cześć, niedawno nabyłem A3 jako dodatkowe auto i teraz próbuję się uporać z paroma problemami - jeden z nich to przednie reflektory.
Jak udało mi się ustalić każdy jest z innej parafii, prawy to TYC, lewy DJauto. O ile DJauto jakoś tam świeci to TYC jest kompletną porażką.
Pytanie moje jest następujące: możecie polecić jakiś sprawdzony sklep/szrot gdzie dostanę przedliftowe reflektory? Mogą być bez migaczy bo te wyglądają w porządku.
Jak to w czymś pomoże, to jestem ze Szczecina ;-)
w niższej cenie poszukaj może depo przedliftowe mam akurat też i bardzo fajnie świecą
Znalazłem np. takie: http://allegro.pl/nowe-lampy-reflekt...741823080.html
http://allegro.pl/reflektory-lampy-a...793217233.html
Cena chyba ok. Oryginalne to robione przez Hella? Ale nowych to chyba nie znajdę już.
hella to ori, no z tymi depo to oczywiście moja ocena ja ci polecam
Zdania jak widać są mieszane, są też tacy którzy po założeniu Depo mocno żałowali i wracali do Helli oryginalnych.
W przypadku przedliftow to jedna cholera ;)
Tu się nie zgodzę, jak zobaczysz różnicę między lampami TYC a DJauto... DJauto wydaj się, że świeci mocno i w miarę jednolitym snopem światła, a TYC świeci nisko i jakimiś takimi strumieniami a nie jednolicie. Zamówię te Depo chyba jednak, bo gorzej już być nie może ;)
Jak nie zapomnę, to zrobię wam zdjęcie jak to wygląda.
To czy swieci wysoko czy nisko to sie ustawia ;)
Skąd masz porównanie wszystkich 3 firm jak, które świecą?
Mam porównanie dwóch, bo mam dwie różne założone w jednym samochodzie. Te same żarówki, jedna lampa świeci słabo w porównaniu do drugiej. Ponadto próbowałem już ustawić to światło wyżej ale wyżej już się nie da. Są takie dwa pokrętła zębate i nimi operowałem. Chyba, że coś jeszcze jest?
Tak ale masz używane zamienniki, nowe na pewno sa podobne 'jakosciowo'...
Regulacja mogla sie przekręcić w zamienniku
K****a chytry placi dwa razy ziomek zalatwil polifty tanie i dupa tyce soczewki nie pala czy mozna je uratować czy szukac nowych lub ma ktos moze na zbyciu polifty?
Siemanko. Czy do zwykłych lamp poliftowych pasuje soczewka z odbłyśnikiem z przedlift Xenon? Ewentualnie polift Xenon ?
Pisałem ci juz o tym chyba ma fb. Z polift xenon pasje cały wkład lampy, a z przedlifta tylko soczewka z odblysnikiem ale pod wklad xenon lift
Dzięki za odpowiedź:) niestety nie mogłeś że mną pisać ponieważ nie posiadam fb :D
A ok ktos pytal wczoraj o to samo ;)
zregenerowalem swoje ksenony-odblysniki, teraz ladnie swieca, tylko dalej swiatla dlugie swieca bardzo wysoko, podaczas skladania lamp niezauwazylem zadnych uszkodzen ktore moglyby byc przyczyna takiego swiecenia, jedynie co mi przyszlo do glowy, to mocowanie odblysnikow, przykrecane a pod odblysnikem gumowe podkladki, mozliwe ze gorne mocowanie odblynika jest za mocno dokrecone przez co swiatla mijania siweca nisko a drogowe wysoko?
Możliwe.
Jak wysoko świecą drogowe?
wysoko, jakby to wytlumaczyc, na druga polowe drzew swieca, na droge rzucaja tylko troche swiatla
hmmm no źle skręciłeś/przykręciłes odbłysnik xenon. Nie są wypozimowane względem siebie. Trzebabyło wcześniej zmierzyć w jakiej odległości jest odbłysnik od stelarza.
I najlepiej dac nowe, wszystkie równe gumki :)
swieca tak samo jak wczesniej, przykrecalem rowno z czuciem, nie ze jedna gumka docisnieta do zera a druga luzno dynda, co by dalo danie nowych gumek jak moje byly rowno wycisniete, bede musial znow sciagnac lampy i pogrzebac,
po dojechaniu do sciany na ok 10 metrow swieca mniej wiecej tak
teraz dopiero zauwazylem ze niedodao zdjecia, wkleilem ponownie
https://www.fotosik.pl/zdjecie/ea13a7fc4d1ccaf3