bardzo pomocna i wymowna odpowiedź :cyclopsani:
Co ja robię i co myślę moja sprawa ! Zadałem pytanie, jeśli nie masz ochoty albo wiedzy żeby na nie odpowiedzieć to nie zabieraj głosu :mad:
Chyba że sobie nabijasz statystykę :thumbright:
Printable View
marki , staram sie ale rece opadaja ile firm sie namnożyło , poprzednio masz nawet testa jak graja :) obiektywny jak smok zadnej "normalnej" marki tylko wynalazki jak ci napisze ze gra gorzej niz ori , a wykonane tak ze za rok bedziesz miał worek elementów lużnych , ale to było ze 100 razy .
Panowie, ostatnio harczy mi prawy głośnik przy basach ustawionych na 5 lub 6 (Concert I). Chciałbym wymienić głośnik na oryginalny - taki sam (1) albo obydwa przednie na jakieś nieoryginalne (2). Nie chcę jednak wydawać setek zł na przednie głośniki - powiedzmy do 100zł-150zł /2szt. W pierwszym przypadku, musiałbym kupić tylko jeden oryginalny, natomiast w drugim obydwa.
Dodatkowo pomyślałem o BOSE (3) - czy głośniki przednie z BOSE dadzą jakikolwiek lepszy efekt niż te fabryczne, które mam w tym momencie? Czy kupno głośników BOSE do zwykłego zestawu to mijanie się z celem?
Którą opcję (1), (2) czy (3) byście polecili?
Witam mam audi a3 8l 3d i mam zwykle glosniki nokie 13 4 ohmy z przodu graja fajnie mimo na tak małe glosniki ale nie ma szału z tyłu załozylem tez 13 i tez 4 ohmy co było bledem ale coz... z tyłu mam hertzy 120 w 80 rms i graja jak graja ale tez szału nie ma... graja dobrze gdy sie je podglosi mocniej ale wtedy brak tego czegos ...czyli chyba wzmacniacza...radio to sony xplod 450u 4x52 wiec tu chyba jest dobrze :) wiec chcialbym sie poradzic jaki wzmacniacz do tych głosnikow 13tek i czy wzmacniacz pomoze czy cos innego jakas tuba czy cos... zeby mozna było cos uzyskac jakis dzwiek solidny i mocny chodz wiem ze 13 to 13 i wiele sie spodziewac nie mozna ale zeby mozna było cos konretnie posluchac ,co do kosztow to mysle ze do 350 zl chcialbym cos znalesc tylko chcialbym waszych porad poczytac najpierw co by było dobre w moim przypadku :)co sadzicie ?
Witam mam standardowe głośniki z przodu firmy HAES, anie jak inni NOKIA lub BOSE. Na głośnikach jest logo audi oraz numer 8l0035411A czyli ori z audi. Czy może mi ktoś powiedzieć coś o nich? u mnie grają kiepsko i zastanawiam się czy firmowe NOKIA lub BOSE grają lepiej od moich HAESów czy podobnie. Miał ktoś styczność z takim zestawem? Jak chcecie to jutro dodam zdjęcia.
Witam, czy spotkał się ktoś z was z radiem PIONEER DEH-6400BT? Radio wymieniam ponieważ potrzebuje czystszego dźwięku, słucham wszystkich rodzajów muzyki z mniejszą ilością techno, bardziej chodzi o czystość dźwięków perkusji, gitar elektrycznych, akordeonów czy orkiestry. Przykładowe dwa kawałki z muzyką:
http://www.youtube.com/watch?v=kqPWSbKSKqw
http://www.youtube.com/watch?v=zBYrMEW9-Rw
A tak to rock, pop, co wpadnie do ucha. Nie zależy mi żeby radio na prawdę głośno grało. W przyszłości chce wymienić głośniki przednie wstępnie na Helix B52C, (nie chce przerabiać na 16cm, czysta przekłada, wyciągam stare, zakładam nowe i koniec).
przede wszystkim wyglusz boczki, wzmacniacz lub radio bedzie latwiej kontrolowal glosnik i srednio-nizsze tony beda czystsze.
Jesli chodzi o czystosc, glosniki z membranami "papierowymi" ( celuzowymi czyli takimi jak w aucie sa nokia czy bose) najlepiej i najczysciej odwzorowuja dzwieki .
Malo jest tutaj napisane o wzmacniaczach, ja mialem dylemat jaka używke 4-kanałowa kupic za dobre pieniadze i postawilem na CRUNCH MBX 4100. Wzmacniacz jest naprawde spoko, mysle ze to najlepsze rozwiazanie w przypadku używek bo za 200 zl mozna dostac taki wzmak ktory gra bardzo przyzwoicie jakosciowo i ma wystarczajaca moc. Polecam