Jak narazie w oświetlenie już nie inwestuje ;) teraz czekam na inne mody ;)
Printable View
Jak narazie w oświetlenie już nie inwestuje ;) teraz czekam na inne mody ;)
Wybaczcie za pewnie ma?o m?dre pytanie ... dopiero wg??biam si? w temat ...
zestaw lamp przednich firmy DEPO ma w zestawie ?r?d?o ?wiat?a z ?ar?wek H1/H7 ?
Czy mo?na wstawi? to tego zestawu Hidy ksenony ( znalaz?em na allegro niby dedykowane dla Audi ) link: http://moto.allegro.pl/item115604095...enony_hid.html
S?ysza?em ?e klosze lamp mog? si? deformowa? itp ... jak to jest ?
nie wiem jak depo ale u mnie na zamienniku tyc od zestawu hid nic się nie dzieje, używam tego od 2 lat i wszystko super, co do zestawu dedykowanego to jakaś bzdura, naciąganie klienta, kup sobie zestaw np firmy m-tech (taki mam u siebie) i wszystko będzie ok, oczywiście mówie o lampach z soczewką
Od jakiegoś miesiąca poluję na ori polifty i jakoś nigdzie nie mogę znaleźć:mad: , no może oprócz Xenonów w kosmicznych cenach. Czy jest sens kupować oddzielnie lewą i prawą używaną oryginalną lampę na różnych aukcjach? kupował ktoś w ten sposób? mogą pojawić się jakieś problemy? I jeszcze pytanie do posiadaczy zamienników (DEPO, TYC) czy te lampy naprawdę są tak wadliwe? słabo świecą, parują itp? Muszę coś w końcu zrobić z face mojej A3...w akcje desperacji chyba zdecyduje się na TYC+ hid 4300, ma ktoś taki mix? jak wrażenia?
Ja tydzień temu zapodałem DEPO na przód i tył i mogłem już je sprawdzić czy parują bo jechałem w okropny deszcz gdzie jechało się maxx 60 i powiem Ci że nie miałem ani grama pary w lampach. Tak że na DEPO nie narzekam narazie zobaczymy po dłuższym użytkowaniu. Jeśli chodzi o światło to jest spoko dużo lepiej niż na starszych lampach ORI może dlatego że jest soczewka.
Mam DEPO na tyle i też jest ok ale przód to chyba nieco inna bajka dlatego pytam. chris669 to mówisz że oświetlenie lozzz? a na jakich żarówkach na przodzie śmigasz?
kosmiczne ceny za xenony to były 2-3 lata temu, tera to cena już jest super :)
ja mam komplecik za 1150 jakbyś chciał ;)
Ja mam żarówki standardowe tungsram chyba tej firmy i przy dobrym ustawieniu reflektora jest spoko. Jak by się udało zrobić promień światła to wrzucę na forum jak będę miał chwilkę wieczorem
Panowie spalila mi sie zarowka xenona lewa :/ gdzie kupic, jaka, jak to wyglada cenowo? czy msze cos ustawiac? I czy musze obie wymieniac?
Prosze o pomoc ;)
A i dla pewnosci jeszcze, najpierw swiecila tak jakby na czerwono czy pomaanczowo, pozniej calkiem zgasla :( i jeszcze ta lampka mala od postojuwek tez nie swiecipo tej stronie ;( gdzie ja dostane i reszta pytan jak wyzej.
Z gory dzieki, pozdro 600 :D
no chris669 ciekawie to wyglada, musisz na spocie sie pokazać :D