Typowy objaw uszkodzonej klapy - nie wiem jak chciales to naprawic odpinaniem akumulatora. Mozesz sprobowac zrobic adaptacje klap, jesli nie pomoze to konieczna bedzie wymiana. Juz kilka razy o tym tutaj pisalem...
Printable View
Typowy objaw uszkodzonej klapy - nie wiem jak chciales to naprawic odpinaniem akumulatora. Mozesz sprobowac zrobic adaptacje klap, jesli nie pomoze to konieczna bedzie wymiana. Juz kilka razy o tym tutaj pisalem...
Błędy z komputera:
Czujnik czystości powietrza (G238)
Moduł sterowania pomocniczej nagrzewnicy
Silnik pozycyjny lewej klapy temperatury (V158)
Gdzie będzie się znajdować ten silnik od klap ?
Witam, mam problem z stukaniem, które ustaje po osiągnięciu temperatury silnika (90 stopni). Wydaje mi się że problem jest tylko wtedy gdy działają dogrzewacze powietrza, gdy było ciepło na zewnątrz nie było tego problemu.
Dodatkowo gdy działają dogrzewacze, mam wrażenie że wieje gorące powietrze mimo zmiany temperatury jakby było ustawione HI. Brak błędów.
Koledzy potrzebuje pewnej pomocy/porady.
Mianowicie, z nawiewu leci mi chłodne powietrze, nawet przy ustawieniu na 28stopni. Dopiero w najwyższej pozycji HI powietrze wieje gorące.
A druga sprawa to podgrzewanie foteli, zdarza się że fotele czasem nie grzeją a po ponownym odpaleniu już tak. Nie wiem od czego to zalezy, fotele raz grzeją a raz nie.
Jest ktoś w stanie pomoc?
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Dzisiaj odebrałem auto od mechanika i okazało się że układ klimatyzacji był nieszczelny Gościu z naprawą, nabiciem i wymianą oleju w kompresorze klimatyzacji zażyczył sobie 300zł.[Łódź] Przyjechałem do domu i na spokojnie chciałem sprawdzić jak klima działa.. No i nadal nie działa, klimatyzacja nie załącza się o tyle fajnie że teraz przycisk AC działa normalnie(Patrz filmik wyżej) Jeszcze łudzę się tym że temp na dworze to -5C. Wpadłem na pomysł żeby pojechać do ojca na magzyn. i jak pomyślałem tak zrobiłem. Włączyłem nagrzewnice i ustawiłem strumień gorącego powietrza na silnik i najgorsze jest w tym to że 15min nagrzewnica dawała gorący strumień ciepła na silnik a temp na FIS'ie nadal pokazywała -5C gdzie na magazynie było już 8C. Włączałem AC ustawiałem temp na low i czułem jak leci letnie powietrze z nagrzewnicy do kabiny.. Co o tym sądzicie? kompresor klimy jest uzależniony od temp otoczenia na zewnątrz? Trochę lipa jak tak jest, bo przez całą zimę nie można włączyć klimy. Gdzie się znajduje czujnik temperatury?
Czujnik temp masz między zderzakiem a chłodnicą na wzmocnieniu przednim z prawej strony stojąc przed maską. Część nr 5 na zdj;
http://www.oemepc.com/files/img/Bild.../448820450.png
U mnie nawet przy minusowych temp przycisk AC działa bez problemu ale czy fizycznie klimę załącza trzeba by było vagiem sprawdzić. W większości aut przy minusowej sprężarka się nie załącza
Witam,
mam taki problem z klimatyzacją. Mianowicie w lecie klimatyzacja chłodziła tylko na ustawieniu LOW sporadycznie zdarzało się że przy ustawieniu konkretnej temperatury też leciało zimne powietrze.Teraz kiedy na zewnątrz zimno i trzeba grzać to przy ustawianiu np. na 20 to znowu grzeje cały czas jak szalony! Pomimo uzyskania temperatury nie przestaje mocno grzać... Nawet przy ustawianiu na 16 z kratek leci gorące powietrze!Wydaje mi się że to wina jakiegoś czujnika który daje błędny odczyt temp. w środku.
Dodam że na jesień kiedy sprawdzałem błędy w climatroniku to nie pokazało nic...
Ktoś może pomóc?
michałm wydaje mi się czujnik temperatury w środku padł, taka mała kratka na środku klimatronika. Spróbuj tam psiknąć sprężonym powietrzem albo dmuchnąć kompresorem. Ewentualnie rozkręcić klimatronik. Najlepiej podpiąć vaga
Poleci ktoś warsztat który zajmuje się klimatyzacją w Trójmieście ? Problem polega na tym, że załączył się przycisk "econ" i nie mogę odpalić w ogóle klimatyzacji. Byłem w jednym warsztacie, zaśpiewali 2k za wymianę (niby zepsuty wentylator klimy, czujnik ciśnienia i coś jeszcze), a zależy mi żeby potwierdzić, że faktycznie jest usterka o której mówią.