-
MichaelS3,
ostatnio montowalem ten czujnik u siebie w agu i wmontowalem go w kształtke o numerze 1J0 121087A (pierwsze kolanko z rozgalezieniami patrzac od chłodnicy) w gornym przewodzie ktory idzie z chłodnicy do silnika tylko wtyczke masz od strony silnika. jak nie macie etki to na stronie intercarsu jest jak wyglada ta kształtka( trojnik) jak bardzo pilne to pisz na priv to zrobie zdjecie
-
-
termostat wraz z pompa wody zostal wymieniony sterowniki sprawdzone tez myslalem ze to wina termostatu ale chodzi bo po przejechaniu 20 km waz dolny rowniez robi sie cieplawy poprostu brak mi juz pomyslow.
Zreszta czytalem troche na temat termostatow i niby taka temperatura na klimatroniku jest normlana jesli zalozyli termostat zimowy otwiera sie dopiero przy 105-110 stopniach. tylko problem jest w tym ze ta temperatura z biegiem czasu jazdy sie podnosi plyn w zbiorniku sie nie gotuje zadnych objaw uszczelniki:(:( brak mi pomyslow wymienie czyjniki przeczyszcze chlodnice zobaczymy jaki bedzie efekt.
-
Mam ten sam silnik. U mnie jeszcze nigdy temperatura na zegarach była wyższa jak 90 stopni. Jak już ją osiągnie to choćbym jechał trasę 100KM to na zegarach ani drgnie. Na klimatroniku max jakie widziałem to było 102 stopnie. Ja jakiśrok temu wymieniałem termostat i założyłem wahlera.
-
Witam
Jakiej firmy czujnik warto kupić ? Za 50zł widziałem czujnik febi lub autloga. Tylko że ten febi jest czarny a nie niebieski jak teraźniejszy ?
pozdrawiam
-
a no jak zakladacie wahlery to sie wam gotuje i to normalne, TAK WYGLADAJA OSZCZEDNOŚCI.
Ja też byłem głupi i uwierzyłem w to co pisali ludzie w tym temacie -KUPUJ WAHLERA - Gówno prawda. Wahler to szajs. TYLKO ORYGINAL. BEDZIE WAM TRZYMAL 92-94stopnie, a nie WAHLER KTORY TRZYMA 99-104stopnie.
Ludzie czytajcie temat a nie piszcie zeby sobie popisac.
-
Wahler szajs ? Rok już mam i wszystko ok. Temperatura tak jak piszesz 92-95 stopni. Oryginał wytrzymał mi niecały rok... Wydaje mi się że zależy na jaki produkt się trafi i z jakiej fabryki wyszedł.
-
ja wymienilem termostat na oryginalny i trzyma 105 z czym dzisiaj tak skala zaczela wariowac na krotkich odcinkach temperatura podskakiwala do 121 na klimatroniku zaraz spadala zdziwilo mnie to ze wentylatory przy 110 stopniach na klimatroniku staly w miejscu :>:>:>wiadomo przy puszczonym nawiewie zbijalo ja ale za chwile znowu sie podnosila dopiero jak pozwolilem zeby ta temperatura rosla to przy wychylonyc wskazowkach na zegarach na 110 i klimatroniku 121 zzaczely chodzic oby dwa tak jak pas mial odfrunac nie mam pojecia co jest przez jakis czas po sprawdzeniu sterownikow wentylatorow bylo dobrze teraz problem znowu powrocil:(:(
-
DragoPzn,
a moze ci sie pierwszy bieg na wentylatorach nie włacza?
-
Na climatronicu na kanale 51 powinno byc 90' a na 49 wskazuje 90-92. Na liczniku jest 90 zadnych wachan...moze czujnik temperatury jest uszkodzony??dziwny ten twoj przypadek... Nowy termostat tez moze byc uszkodzony