Turbo jeszcze seryjne?
Jeśli tak to jakoś późno wstaje.
Printable View
A kiedy miałoby wstawać? Wstaje normalnie, tak jak K03 powinno.
jak już kolega wcześniej zauważył turbo to K03 i dmucha b. dobrze nie ma potrzeby obecnie zmieniać na np. K04. Samochód z 2007 ale z małym przebiegiem, około 70.000, dlatego pierwsze hamowanie było miłym zaskoczeniem. Wcześniej profilaktycznie, po przeczytaniu paru postów, zmieniłem dv-ła oraz n75. Nie dodałem jeszcze, że wydech jest z kat-em. Druga sonda została wyłączona podczas strojenia. Całość jest ustawiona optymalnie pod 98-kę. Tylko szkoda, że to ośka. Nie jestem przekonany czy iść dalej, tzn. coller, dodatkowo ewentualnie wtryski???
Ja miałem na seryjnej turbosprężarce 300Nm przy 2 tyś obr tu jest taki moment przy 2,5tyś dlatego pisze że późno.
Przy 2,5tyś obr to wstaje K04.
- - - Aktualizacja postu - - -
Bez zmiany turbosprężarki na większą nie ma sensu. Sam Cooler i wtryski nic nie zmienią.
Zobacz od jakich obrotów jest hamowany ten samochód. Ciężko żeby przy wciśnięciu gazu w okolicach 1800 obrotów już 200 obrotów później auto miało 300Nm.
Jarol Ty masz turbo IHI i silnik TSI więc moze Ci wstawać wcześniej ale na starym AXX i słabszej K03 tak to wstaje. Nie ma co porównywać tych silników bo jest jak przepaść w Wielkim Kanionie ;)
Nie zrobiłem jeszcze tego , wiązkę mam puszczoną , musisz dwa kable do sensora podpiąć od naboju , wszystko da się zakodować przynajmniej na moim sensorze , Tylko wszystko na stole . Trzeba wymontować cały tunel aby się do niego dostać . Cały czas zastanawiam się czy to podpinać ,
Najlepiej by było jak by się dało podpiąć to po inny czujnik ale tak podobno nie zadziała:P Problemem jest bak w pobliżu bagażnika w przypadku wypadku .......
tylko boczki są razem z tunelem i żeby to wyciągnąć to musisz cały tunel wyciągnąć , sam sensor tak jak w prawie każdym VAG przykręcony jest na trzech śrubach