Sprzedawcy w sklepie też nie wiedzą jaki rozmiar czy 256mm czy 280mm co nikt nie wie ?
Printable View
Sprzedawcy w sklepie też nie wiedzą jaki rozmiar czy 256mm czy 280mm co nikt nie wie ?
280 przód u mnie :-)
Stuknięte z LG G2
Jak myślicie jakiej firmy wziąć tarcze i klocki na przód. Bosch, TRW czy trochę droższe ATE. Czytałem wiele pozytywnych opinii o ATE ale i takich, że nie odczuję różnicy między tymi firmami. Jak myślicie, jakie doświadczenia ?
Ja ostatnio zakładałem Ate PowerDyski + ate ceramic ... do swojej wrażenia ... bardzo ok. Za komplet na 4 koła wyszło 1200. Ogólnie polecam.
Do niedawna sam też nie wiedziałem jakie mam hamulce, aż w końcu znalazłem oznaczenie na naklejce w bagażniku, tej we wnęce koła zapasowego.
Na tej naklejce są kody wyposażenia (po trzy znaki). Oznaczenie kodu oryginalnych hamulców jest gdzieś pod koniec tej listy, prawdopodobnie pierwszy znak to zawsze cyfra "1". Dla przykładu u mnie te kody to "1LN" (przód 288mm) i "1KK" (tył 230mm). Po tych kodach można szukać tarcz w katalogu online ATE.
Ja szukałem po kodach też . Jak kodów brak wystarczy zmierzyć średnicę . Osobiście brałem różne warianty pod uwagę. W ASO koszt kompletu do mnie czyli 288 i 256 z klocami to po rabacie 1200 . I miałem dylemat co wybrać. W końcu wybrałem ATE za 1120 . W grę wchodził jeszcze Zimmerman ale kloce lepsze w ATE wiec założyłem ATE PD + ceramic i jest ok. Czy lepsze były by te z ASO nie wiem cena porównywalna.
owszem daje rade ale na jedno hamowanie i na tym koniec
A to dobre hehe to w przypadku jak się ma za sobą przyczepę z ładunkiem ważącym 5 ton? Czy ja czegoś po prostu nie zrozumiałem?
S3 wypuszczali z tarczami 312...co oni sobie myśleli...przecież to samobójstwo mieć takie małe tarczki
Przepraszam za czepliwość ale uważam, że to już przesada.
Kolego zbyt duzo wiem na ten temat aby pisac tutaj laboraty, jestem praktykiem a nie teoretykiem w tej materii.
Rozpedz swoje auto do 200km i nacisnij na maxa hamulec, przy 70-80km/h nie bedzie juz czym hamować.
a nawet nie chce myslec co bedzie za drugim razem.
przy zestawie 312/256 na dobrej tarczy i minimum klocku ferodo DS ten zabieg jest to wykonania
ale na zwykłym setupie nie ma szans