czyli tak dla pewności wchodzę w polskim vagu w centralny zamek w zakładkę przekodowanie ustawiam tą wartość i daje akceptuj ?
Printable View
czyli tak dla pewności wchodzę w polskim vagu w centralny zamek w zakładkę przekodowanie ustawiam tą wartość i daje akceptuj ?
Tak dokladnie. W razie gdy zapamietaj wczesniejsza sume bo rowniez nie uzywam polskiego vaga. Ale na bank tak powinienes zrobic.
ok, problem zażegnany a powiedzcie mi koledzy, ponieważ zakupiłem nową pompkę taką która obsługuje alarm czy wystarczy że ją podepnę w miejsce tej która jest teraz i powtórzę czynność którą wykonałem przed chwilą i wszytko będzie pięknie śmigać a kiedy zamontuje alarm to tylko do kodu dodaje aktywacje alarmu ?
Wszystko będzie banglać i nawet prawdopodobnie nie będziesz musiał włączac funkcji bo to wszytsko zależy w jakim aucie wczęsniej pompka jeździła i co tam miała ustawione. Ale jest jeden szkopuł, jeżeli Twoje auto nie miało seryjnie alarmu to pewnie nie będziesz miał czujników, kontrolek i tych innych badziewi. Ale jeśli bedziesz chciał coś włączyć lub wyłączyć to tak jak to zrobiłeś przed chwilką, banalnie proste ogarniesz napewno.
Jedyne co będziesz musiał jeszcze zrobić to zakodowac pilot do pompki. Wszystko co potrzebne do zakodowania pilota do nowej pompki znajdziesz w tym temacie: http://www.a3-club.net/forum/showthr...788#post436788
ok dzięki bardzo panowie wszystko pięknie działa sory że tak późno ale akurat wyjazd w góry się trafił :)
Pod jaki pin w pompce powinno się podpiać + z rygla z diodą?
Nabyłem boczki drzwi z diodami i chciał bym je podłączyć.
Pomyślałem, że najłatwiej będzie jak wepne się w instalację.
Posiadam odpowiednią pompkę. Lecz seryjnie auto niem miało alarmu.
ja jeszcze czekam na diody więc na razie ci nie pomogę :( jak tylko dostanę diodki zabieram się za montaż i może uda mi się jak coś zrobić jakiegoś tutka, jak dorwę jakąś pstrykaczkę sensowniejszą
Tracer to nie pod pompke sie podpinasz lecz pod sterownik alarmu pin 10
Dzięki wielkie. Czyli ogólnie kicha, bo nie posiadam alarmu. Oryginalne diody po podłączeniu do +12V chyba nie mrugają. Pozostaje mi połączyć się w jakiś + który pojawia sie po zamknięciu auta (podobno w wiązce od elek szyb) i zastosowaniu jakiegos przerywacza. Bo innej opcji nie widze :(
są gotowe takie straszaki
http://allegro.pl/jasna-czerwona-mru...008819667.html
podłączasz pod 12v i gra