hahaha;0
Printable View
Miro
jabys mi kazał wymienic 5 rezyserów to bym nie wynienil :( słabo z tym stoje
poza tym sie z toba zgodze jak social zgarnie oscary to bedzie to kolejna porazka oscarów
tak samo zgadzam sie co do incepcji i czarnego łabedzia
Dodam od siebie ze
Fighter2010
Fighter, The 7,8 - 1.196 głosów
Dla mnie lepszy film niż mestwo i poki co sie wacham co dac na pozycje 1 :)
a Christian Bale zagrał naprawde ******ście
lookne jak zostać królem i połowa juz za mną :)
W Oskary juz nie wierze.
Obejrzalem glownych nominowanych i mam swoich faworytow:
1. The King's Speech - (swoja droga glupie tlumaczenie na polski) - fajnie zagral Colin Firth. Po seansie latwiej zrozumiec co faktycznie wplywa na problemy z wyslawianiem sie. Pewnie kazdy zna kogos takiego. Rozbawily mnie sceny z freestajlowym wyrzucaniem przeklenstw :)
2. Black Swan - Mimo tematyki naprawde mi sie podobal. Fajne obrazy i ruch kamer. Polubilem Portman mocno :)
Przy okazji polecam: http://www.youtube.com/watch?v=KpMPFGBtE7Q
3. Inception - chcialbym zeby wygral bo tematyka najbardziej mi odpowiadajaca. Czuje, ze przy tych konkurentach niestety nie zawojuje w ilosci statuetek. Ogladalem raz w kinie i 2 razy na malym ekranie. Swietnie pokazane sceny z budowaniem snow.
Znajac zycie wygra Facebook co moim zdaniem jest zagrywka w stan amerykanskiej gospodarki :) Sami sobie nakrecaja koniunkture a reszta swiata ma to ogladac w kinie. Dla mnie film z serii "przeminelo z wiatrem" :)
The King's speech wg mnie bardzo dobry. 8/10 :)
Co do Black Swan, to mam takie same zdanie jak wiekszosc. Rowniez mocno wciaga :) 8,5/10. Kreacja Natalie Portman wymiata. Aktorke tez zaczalem postrzegac calkiem w innym swietle :)
Zanim Odejdą Wody - obejrzałem wkoncu wczoraj, komedia dobra, ale Kac Vegas lepsze :)
Tez obejrzalem i moim zdaniem nie ma rewelacji
porownywanie tego do kacvegas jest nieporozumieniem.
Zaczałem ogladac Spartacus: Gods of the Arena...
W necie juz mozna znalezc 2 odcinki. To jest lepsze niz pierwsza seria :D Bardziej kolorowe, ciekawsze intrygi i niezle zmontowane :)
Polecam. Mozna zaczac ogladac od tego a pierwszy sezon obejrzec pozniej :D
http://www.imdb.com/title/tt1758429/
A ktos kto nie mial stycznosci w ogole z tym serialem, to zachecam do sprobowania :D
9/10 :D
Ja jednak polecam zacząć od pierwszego sezonu. Pierwsze 4-5 odcinków 1 sezonu trochę nudnawe i można się zniechęcić, ale potem jest już ostra jazda bez trzymanki. Zdecydowanie polecam. Najlepszy serial jaki ostatnio oglądałem.
mufek, to fakt ze w pierwszym sezonie pierwsze odcinki moze szalu nie robia, ale pozniej juz serial niezle sie rozkreca :D
Ja mam jednak odmienne zdanie... Mozna sprobowac ogladac od prequelu a pozniej przejsc normalnie na pierwszy sezon :) Efekt tez bedzie dobry :D