zgadza sie, wiec wszystko jest ok
Printable View
Witam! Panowie mam problem z panelem od climatroniku nie wiem o co chodzi ale zauważyłem 2 niepokojące rzeczy po pierwsze przy załączeniu czy to nawiewu czy nawiewu z gwiazdką (tz. klimy) nawiew zaczyna żyć własnym życiem i stopniowo sama dodaje sobie na maxa obroty muszę przycisnąć guzik " - " wtedy się uspokoi ale stopniowo odejmuje sobie co parę sekund.. -powiedzmy zostawię na połowie kresek potencjometr "obroty wentylatora" i po przejechaniu przez pare minut spadają obroty do zera i nawiew samoczynnie się wyłączy pomóżcie -aha nie ma włączonej funkcji auto w tym momencie...
U mnie jest coś takiego, że jak mam zimny silnik (świeżo po odpaleniu) i wyjeżdżam gdzieś, to powoli rosną obroty wentylatora. Myślę, że to jest na takiej zasadzie, że jak auto się nagrzeje, to climatronic sam robi tak, żeby w samochodzie było przyjemnie ;). Jakby nie było to do tego powinien służyć przycisk 'AUTO' ale auto z tego co wiem działa tylko na załączonej klimie.
Auto działa cały czas.Automatycznie zwieksza obroty oraz przełącza klapki aby temperatura była równa w różnych miejscach
Jak chcę włączyć klimatyzację to kontrolka pojawia się tylko w momencie kliknięcia "śnieżynki" i od razu znika, ktoś ma pomysł jaki może być problem?
jak temperatura na zewnątrz spada do ok 4 stopni to klima się nie załączy
Cześć, mam taki problem - dzisiaj po włączeniu silnika usłyszałem takie jakby terkotanie wentylatorka / świerszcze z okolic schowka / nóg pasażera.. im szybciej kręcą sie wentylatory tym bardziej jest to słyszalne - jak przełączę na OFF jest spokój..
Załączam video może wprawne ucho wychwyci te świerszcze i nakieruje co to może być.. nie mam czasu teraz tego zbytnio rozbierać a w taką pogodę jazda bez grzania jest wręcz niemożliwa a nie wiem czy jest w tamtych okolicach coś bardzo ważnego co może się*rozsypać i narobić szkód..
http://videobam.com/QwxQS
Dodam, że na zewnątrz auta nic takiego nie słychać
Coś się dostało do wentylatora nawiewu, lepiej rozbierz i sprawdź co to :)