-
Pytanie Bylem dziś u "magika" i zdiagnozował mi uszkodzenie czujnika ciśnienia doładowania. Auto wchodzi w tryb awaryjny ...
Pytanie czy taka usterka czujnika może być odpowiedzialna za błąd:
17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation
P1557 - 35-10 - - - Intermittent
Czytałem ze to ma sens ale potrzebuje potwierdzenia ...
-
Witam
Mam pytanie jezeli chodzi o spalanie mojej a3,wymienione wszystkie filtry olej rowniez .tankuje na orlen ,za 300zl tankuje to jest okolo 53,95l(ostatnio tyle wyszlo) i mam 590km i rezerwa juz...wychodzi okolo 9l na setke.jezdze miasto-trasa.nie gwaltownie tak strasznie.co sie moze dziac?
-
Jak zakorkowane miasto to jest całkiem możliwe. Aczkolwiek co jeszcze może wpłynać na spalanie to np lejące wtryski, zasyfiony egr z tego co mi aktualnie przychodzi do głowy a jak z mocą jest i nie podałeś czy diesel czy benzyna (kluczowe znaczenie) jak benzyna to Ci pali dobrze jak diesel to za dużo ;).
-
Podłącze się do tematu. Na wstępie zaznaczam, Logi dynamiczne i statyczne pojawią się jutro :). Do rzeczy, wczoraj chciałem nieco pogonić mojego AHF'a na trasie. Prędkość doszła do 170km/h i jakież było moje zdziwienie gdy urwało mi moc (notlauf). Autem dokulałem się do domu, podłączyłem w pierwszej kolejności VAG i w błędach sterownika silnika widniał jeden - 00575. Przerabiałem kiedyś temat notlaufa lecz w silniku 1Z i tam winny okazał się zaworek N75. Autko po skasowaniu błędu znów wyruszyło w trasę. Tym razem przy prędkości 160km/h auto przeszło w tryb awaryjny. Co ciekawsze, na 1,2,3,4 biegu podciągając obroty do granicy 4 tyś. auto ma moc,nie traci jej. Turbina była czyszczona przez poprzedniego właściciela w maju bieżącego roku. PSJ nie uprawiam, jeżdżę dynamicznie, głównie w trasie. Gdzie,oczywiście bez logów, można zacząć poszukiwania problemu ?
-
sprawdz wężyki podciśnienia czy sa szczelne i spróbuj podmienić zaworki N75 z N18 i ponownie jedz w trase...
-
witam mam problem z moja a3 od niedawna auto traci moc na 4 i 5 biegu da się to niestety odczuć praktycznie brak przyspieszenia turbina sprawna sztanga chodzi w całym zakresie co to może być?
-
zrób logi dynamiczne i statyczne, moze weżyki sprawdz czyjestnie szczelność gdzieś , n75 zaworek ,ale to tylko gdybanie , bo moze być róznie
-
Pod VAGa i podaj błędy, zrob logi tak jak Ci kolega Marcin napisał podmień zawór n75 z n18
-
dzięki za radę jutro spróbuje coś podziałac i dam znać jak efekty
-
Panowie, chcę wyczyścić zmienną geometrię i mam pytanie. Czy podczas skręcania są mi potrzebne jakieś uszczelki? Jak tak to jakie?