musisz zdemontowac schowek i masz juz wentylator na wierzchu
albo cos wpadło albo sie posypał wentylator
przez internet nikt ci tego nie sprawdzi
co do wentylatora mam na zbyciu sprawny
Printable View
musisz zdemontowac schowek i masz juz wentylator na wierzchu
albo cos wpadło albo sie posypał wentylator
przez internet nikt ci tego nie sprawdzi
co do wentylatora mam na zbyciu sprawny
Wentylator się uspokoił z tymi szumami
Mam teraz za to taki problem - przy auto na około 21*C z wylotów leci dosyć chłodne powietrze - grzanie takie by to było grzanie jest dopiero przy 22*C na panelu - coś*tutaj jest raczej nie tak.. gdzie szukać przyczyny? Termostat jest nowy, temperatura jest stabilna (91*C). Zauważyłem, że jak na zewnątrz jest te +10*C to przy 21*C na climatronicu leci chłodniejsze powietrze.. może któryś czujnik przekłamuje?
Jeśli to ma znaczenie to mam błąd klapki V71 w climatronicu
Witam forumowiczów odświeżam temat i proszę o pomoc u mnie w audi jest problem po kupieniu auta nie działała dmuchawa klimatronika zdemontowalem schowek i okazało się ze padła dmuchawa wymieniłem ja i pojawił się kolejny problem nie leci powietrze z żadnych kratek nawiewu dmuchawa dziala ale nic nie leci poczytałem trochę na forum i dowiedziałem się ze są jakieś silniczki które sterują klapami u mnie są 4 silniczki zielony różowy żółty i czarny. wiec zabrałem się za obserwacje zielonego i różowego zielony nie wiem czym steruje ale jak przyłączam na konsoli to niby coś tam się dzieje rusza się ale tak jak by nie dokona coś się przestawia i tak jak by się zacinał różowy nie rusza się wogóle ale coś w nim cyka tak jak by chciał coś otworzyć ale się nie da tak jak by coś go blokowało. Wymieniłem 3 silniczki zielony różowy i czarny żółtego nie wymieniłem ponieważ działa ale ma urwane cięgno i nie steruje jakąś klapą nie wiem własnie którą. Powiedzcie mi czym steruje ten żółty silniczek i czy po wymianie tych 3 silniczków powinno coś leciec z nawiewów bo nadal jest lipa nic nie czuć
pozdrawiam
A jakie błędy pokazuje VAG na climatronicu?
Witam,
Zaobserwowałem kilka problemów:
1. Szyby całkowicie zamarzają od środka auta przy dużym mrozie - mimo iż nie było w środku zaparowane wcześniej
2. Z nawiewów przy ogrzewaniu czuć nieświeży zapach
3. Po zgaszeniu silnika przez dłuższa chwilę słychać dźwięk jakby przelewania się cieczy w okolicach schowka
Czy powyższe mogą dotyczyć problemów z klimatronikiem / nawiewem? Co można z tym zrobić?
1. Masz wilgoć w srodku na podłodze.
2. Jedź na ogdrzybianie.
3. To normalne.
Mam kilka pytań do osób które się znają trochę albo przerabiały te tematy bo niestety ja do tego jeszcze nie doszedłem ale nie wszystko na raz.
1. Co raz częściej mam zaparowane szyby i nie ma reguły kiedy ale bardziej chodzi o to że cholernie wolno odparowują z przedniej szyby - czasami trwa to nawet ponad 10-15 minut na full nawiewach, od czego to może być?
2. Czasami jak jest szyba lekko zaparowana i włącza nawiew żeby odparowała to zaparwuje jeszcze bardziej - dlaczego tak się dzieje?
3. Jak włączam klimatyzację albo jest włączona silnik dość mocno trzęsie po jej wyłączeniu pracuje bardzo przyzwoicie i cicho, czy da radę to jakoś ogarnąć czy po prostu w 8L tak już jest że przy włączonej klimie silnik pracuje pod większym obciążeniem i chodzi trochę gorzej, może to być wina sprężarki klimatyzacji albo łożyska na sprężarce, czy może bardziej wina wentylatora albo może jeszcze coś innego?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc bądź jakieś cenne rady.
Kiedy wymieniałeś filtr kabinowy?
Yyyy... jakieś 4 dni temu - do tego z węglem aktywnym.
Jeszcze mam teraz plan żeby ryż wsadzić na noc do auta w różnych miejscach żeby całą wilgoć jak jest wyciągnąć, nie wiem czy to dobry pomysł?