tak mam klimę. A co do kabli to w sumie są chyba 4: 3 czarne i 1 grubszy czerwony. Jutro mogę sprawdzić dokładnie i zrobić zdjęcie, jeśli to pomoże?!
Printable View
tak mam klimę. A co do kabli to w sumie są chyba 4: 3 czarne i 1 grubszy czerwony. Jutro mogę sprawdzić dokładnie i zrobić zdjęcie, jeśli to pomoże?!
Zrob fotke bo jeden z nich jest od wentylatorow i moze byc taz ze czasem dzialaja a czasem nie i tu masz przyczyne.
ok, wrzucę fotkę. Może pomoże to, że dzisiaj wymieniłem bezpiecznik z nominalnego 30 na 20 i padł od razu, a jak wsadziłem 35 to działał bez problemu, w sensie się nie przepalił...?!
mnie raz tak bulgotało (być może więcej razy, ale raz usłyszałam;p), ale po zgaszeniu silnika, po sporym dystansie w te ost upały.
Podepnę się pod wątek, nie wiem czy do końca o to chodzi, jeśli nie, Panowie wybaczcie....
W każdym bądź razie mam problem z temp silnika:/ waha się od prawidłowych 90 st do 110 i czasem ciut więcej. Jestem zrozpaczona, gdyż przeczytałam wszystkie wcześniejsze wątki, i podobnie jak niektórzy, nie wiem dlaczego tak się dzieje? Dziś byłam u elektromechanika i ten Pan stwierdził, że sam do końca nie jest pewien dlaczego tak sie dzieje. Wentylatory niby ok, czujniki od nich też, mimo iz to mialo byc poczatkowo do wymiany. Spedzilam w warsztacie blisko 3 godz i nic <zalamka> Ost słowo: byc moze padla pompa od wody....a ze jest pod rozrzadem, to przy okazji wymiana rozrzadu.....Być może ktoś miał podonie i udało sie ustalic przyczyne i naprawic ten defekt. Panowie ratujcie, nie widzi mi sie jezdzic z max temp na klimie w takie upaly!!!:(
A termostat kolezanka sprawdzala?? Sa takie ktore pozniej sie otwieraja i juz jest efekt bulgotania.
ja wymieniłem pompę wody na nową jakieś 2000 km temu przy okazji wymiany rozrządu więc to wykluczam, chyba że nowa była wadliwa?!
podpinam sie pod temat tez mam taka wtyczke w zderzaku myslalem ze to jest jakis czujnik bardziej od poduszek czy w silniku 1,6 AVU ten czujnik tez jest odpowiedzialny za zalaczanie sie wentylatorow mi na zegarach nie pokazuje temperatury zewnetrznej:> czy to sie jakos na klimatroniku ustawia na ktoryms z kanalow?? panowie a czy jest opcja ze na klimatroniku mozna sprawdzic prace tlokow??? czy trzeba podpiac pod vaga??
na jakiej podstawie termostat zostal wykluczony ?
Pan siedział z vagiem dłiższy czas, spr wszystko i powiedział, że jest ok. Początkowo podejrzewał czujniki od wentylatorów, ale odłączył je, coś tam robił i okazało sie, że są w porządku. Być może dzis wykręci termostat i spr, dowiem się za 3 godz co i jak.