pamietaj, zeby nie kupowac całej pompki tylko sam kompresor
Printable View
pamietaj, zeby nie kupowac całej pompki tylko sam kompresor
Tak, mam zamiar kupić sam kompresor, kolega Stacho ma takowe do sprzedania...
Mnie też dopadło - kompresor zamówiony - zobaczymy czy tylko to było przyczyną braku centralnego
link do fotki: http://naforum.zapodaj.net/66ad165b35df.jpg.html
kowet, tak od tego się różne dziwne rzeczy dzieją, nawet najstarsi górale nie wiedzą jak to jest skonstruowane :P Tak na poważnie, to skoro juz masz pompke wyciagniętą to zakup preparat kontakt S w elektronicznym i wyczyść wtyczki i gniazda w pompce
Cześć,
Miałby ktoś może do sprawdzenia pompkę z końcówką K na terenie Częstochowy lub okolic? Moja niby działa i pompuje jak należy, centralny i szyby działają, oświetlenie też. Ale nie mogę zaprogramować do niej żadnego z dwóch pilotów które mam i trochę mnie to frustruje. Dlatego chciałbym sprawdzić czy mam pompkę do wymiany czy problem tkwi gdzie indziej.
etanol - dzięki za radę i tak przy okazji, czy jeśli moja pompa jest z literą L to znaczy, że mogę do niej dokupić jakieś piloty? mam oba klucze bez pilotów ale pomyślałem, że może warto to zmienić.
OK znalazłem - już nie trzeba :)
hehe no problemo
Panowie, mam następujący problem: założyłem sobie alarm, zaprogramowałem go w ten sposób, by przy zamykaniu dawał impuls 35 s na sygnał zamknięcia centralnego zamka w samochodzie Efekt jest taki, że domyka mi jedynie szybę kierowcy po uzbrojeniu alarmu. Gdy mam lekko otwartą np. szybę z tyłu, otwiera ją jeszcze szerzej po uzbrojeniu alarmu, szyby pasażera nie udało mi się domknąć. Nr pompki centralnego zamka, jaką posiadam to 8L0 862 257 L. Wie ktoś w czym może tkwić przyczyna?
Kompresorek wymieniony - wszystko działa poprawnie. Znowu wróciłem do życia :)
stary kompresorek zatrzymaj, jak komuś się silniczek spali to sie przyda:)