-
Panowie,
kiedy powinno się nabijać klimatyzację czynnikiem? Czy czekać aż się skończy (podobno kompresor się nie zatrze bo przy małej ilości czynnika po prostu się*nie załączy), czy czekać aż będzie słabo chłodziła, czy po prostu regularnie co jakiś czas. Przejeżdżam rocznie 15 tys. km. W tej chwili klima wydaje czasami dziwne, niezbyt głośne dźwięki - takie syczenie. Ostatnio nabijałem ją nieco ponad dwa lata temu.
-
płacisz za uzupełnienie czynnika czyli tyle ile dobija
ja robiłem co 3 lata na wiosnę
te głośne dźwięki mogą świadczyć o kończącym sie sprzegielku sprężarki
-
Mam problem z podświetlaniem przycisków panelu Climatronica. Wyświetlacz działa , kontrolki przy przyciskach po aktywacji świecą na czerwono , ale nie poświetla mi się panel. Radio i inne rzeczy działają.
Ma ktoś jakiś pomysł ?
-
witam,kupilem tydzien temu A3. mam taki panel klim. jak ten: (2001r)
http://img07.olx.pl/images_tablicapl...ie-olsztyn.jpg
nie bardzo ogarniam o co chodzi, przyciski wewnetrznego obiegu i AUTO, jak rowniez przycisk OFF NIE DAJĄ sięwcisnąć. gdy probuje to zrobic to caly panel sie wdusza.
czy mozliwe ze wdarl sie tam jakis brud? czy o co moze chodzic? da się je jakos odjac podważając? czy trzeba demontowac calosc?
-
Lepiej całość zdemontować i sprawdzić czy przyciski działają
-
Witam. Panowie potrzebuje dokladny spis części wchodzacych w sklad climatronica jak i bardzo będę wdzięczny za schemat elektryczny . Planuje montaż u siebie, co prawda nie w 8l a w leonie ale to jedno i to samo. Pomoże ktoś?
Wysłane z mojego 6036Y przy użyciu Tapatalka
-
Wogóle nie masz klimy czy jak?
-
No nie mam. Z racji tego ze auto sporo doinwestiwane nie chce sprzedawac żeby kupić z klima...
-
To nie jest latwe jak myslisz ale do zrobienia. Ja zrobilem wiec i tobie pewnie sie uda.
Potrzebujesz
Caly box co jest pod deska wraz z nagrzewnica.
Climatronik
Wiazka i teraz zalezy czy auto ma can czy tez nie bo sa az trzy rodzaje wiazek
Sterownik wentylatorow
Wentylatory
Czujnik temperatury
Czujnik naslonecznienia
I pare innych czujnikow co pod deska sa
-
To, że nie jest łatwe to zdaję sobie sprawę... Ale jak nie spróbuję to nie bede wiedział czy dam rade czy nie;-) najprościej będzie chyba znaleźć kpl swap z jakiegos anglika bądź rozbitka z tego samego rocznika (2001)co moje auto.