Mam schowany jak i inne graty jakie wymieniałem, na szczęście, odpukać, jest ich baaaardzo mało :) znacznie mniej niż przy moim drugim aucie (VW TOURAN)
Printable View
Mam schowany jak i inne graty jakie wymieniałem, na szczęście, odpukać, jest ich baaaardzo mało :) znacznie mniej niż przy moim drugim aucie (VW TOURAN)
Panowie, przewertowałem cały wątek i nie spotkałem się z takim problemem jak u mnie dlatego proszę Was o pomoc. Przestał działać mi centralny zamek, wszystkie pozostałe funkcje: szyby, domykanie, ściemniane lampek itp działało prawidłowo. Sprawa wydała się oczywista - padł kompresorek. Po wyjęciu całej pompki diagnoza się potwierdziła, pod ręką miałem sprawdzoną pompkę z golfa 3 dlatego zgodnie z opisem zamieszczonym na forum przeszczepiłem bezproblemowo kompresorek. Wszystko w środku było zapylone grafitem ze starego silniczka dlatego delikatnie oczyściłem to benzyną i kontaktem do styków. Wróciłem z radością że tak sprawnie poszło do auta, podłączyłem i tu pojawia się problem. Po podłączeniu wszystko jest martwe, nie otwierają się szyby, nie działa zamek itp. Sprawdziłem bezpieczniki są dobre dla pewności podmieniłem nawet na nowe, sprawdziłem miernikiem na czarnej kostce na 4-tym pinie jest napięcie na 5-tym masa tak jak w rozpisce.
Macie jakieś pomysły co mogło to spowodować i jak temu zaradzić? Nie chciałbym kupować niepotrzebnie nowej pompki.
Dodam, że moja pompka ma oznaczenie "L" ale oryginalnie nie było pilota i tak zostało - otwieram kluczykiem. Z góry dziękuje za podpowiedzi
Mam podobny problem co TomQ, na początku przestał działać centralny z pilota jak i z zamka ale pozostała elektryka działała, potem i to przestało. Oczywiście rozebrałem pompkę i wirnik był cały, po odlutowaniu i podłączeniu na krótko silniczek też działa wiec pomyślałem ze elektronika padła, kupiłem drugą pompkę i także zero działania. U kolegi w s3 który miał taką samą pompkę obie pompki działają. Danio wspominał, że może to być przekaźnik odpowiedzialny za centralny ale nie mogę go zlokalizować. Posprawdzam jeszcze w kostce czy jest napięcie na odpowiednich pinach.
Rozumiem, że bezpieczniki nr 6,14 i 38 sprawdzone?
Oczywiście, napięcie też sprawdziłem, dochodzi do kostki.
Podepnij Vag'a, może pokaże jakiś błąd w central lock's
Kurcze zapomnialem o Tobie. Bede dzis w garazu to sprawdze to dla ciebie.
Od siebie jeszcze dodam, że VAG nie chce się połączyć z całym modułem komfortu, bezpieczniki tak jak pisałem mam sprawdzone.
Z tego co wiem to przez VAG'a powinieneś łączyć się nie z modułem komfortu [46] (bo go nie ma) tylko z centralnym zamkiem [35].
Może trochę nie dokładnie powiedziałem, użyłem skrótu myślowego. w tej zakładce "Comfort/Conv." nie mogę się połączyć ani z centralnym zamkiem[35] ani z innymi opcjami. Ale dzięki za podpowiedź.