...
...na pewno się kręci...tylko brak "ruchu" w instalacji;(
Printable View
...
...na pewno się kręci...tylko brak "ruchu" w instalacji;(
Witam z moja klima jest troche zakrecona historia:
Niedzialala odkad mam auto (nie byla nabita) ostatnio zostala nabita i okazalo sie ze nie chlodzi wogole daje cieplym .
Problem jest bardziej złozony poniewaz nie dziala mi prawidłowo rowniez maly wiatrak , to znaczy kreci sie bez przerwy (wymienialem juz raz duzy sterujacy nim ale na uzywany i po czasie problem znowu sie pojawil).
Moje pytania :
- czy klima powinna teraz chłodzic??(dodam ze do zaworu znajdujacego sie na sprezarce nie dochodzi wogole prad)
- czy powinienem najpierw uporac sie z wiatrakami czy moze przyczyna jest w czyms jeszcze?.(dodam ze jezdzilem dluzszy czas bez gazu w klimie)
Odczytałem takie bledy:
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Control Module Part Number: 03G 906 016 G
Component and/or Version: R4 2,0L EDC 0000SG 5184
Software Coding: 0000072
Work Shop Code: WSC 06435
3 Faults Found:
19558 - Motor for Intake Manifold Flap (V157): No Signal
P3102 - 000 - -
18080 - Coolant Fan Control 1: Open or Short to Ground
P1672 - 000 - - - Intermittent
18354 - Control Module 1 for Coolant Fan: Defective
P1946 - 000 - - - Intermittent
...poprawka....rurki są zimne przy włączonej klimie. Jednak przy wyłączonej klimie ten metalowy zbiorniczek (na wysokości góry chłodnicy) i rurki z niego wychodzące są gorące. Jakiś pomysł? Nie chętnie śpieszę się z wymianą sprężarki tak na chybił trafił jeżeli to nie ona.
Witam:)
Wie ktoś może gdzie można naprawić panel klimatyzacji?
Początkowo zaczęły gubić się kreski wyświetlania temperatury(wyświetlacz 7-segmentowy znikał), później strzałki nawiewów, ta pionowa kreska z wentylatorkiem i parę kreseczek od siły nadmuchu, więc już za dużo nie zostało:p
Są to zimne luty? Naprawiać to gdzieś czy lepiej kupić inny panel?
Bo jak narazie nie mogę nikogo znaleźć kto by to naprawiał.
Z góry dzięki za odpowiedź:thumbright:
Panel już można za 100zł dorwać,wiec lepiej kupic.
Witam.
Mam problem z klimatyzacja, dodam że nie mogę znaleźć na forum u nikogo podobne usterki więc postanowiłem napisać. Sprawa wygląda tak.
Po zakupie auta na początku roku okazało się że uklad klimy jest nieszczelny, usterką był pęknięty przewód klimy. Usterkę usunąłem, klimatyzację nabiłem i wszystko było ładnie pięknie klima działa wszystko smiga gaz nie uciekał. Niestety nadeszły upały i gdy temp na zewnątrz dochodzi do 30 stopni dzieją sie z klimą różne rzeczy sama się wyłącza a gdy ruszam słychać jakby trzeszczenie pasków oprócz tego auto jest na tyle obciążone że jedzie jakbym miał przyczepkę za sobą. Podjechałem do gościa od klimy, podłączył maszynę chwile było ok i nagle na zegarach ciśnienie wbiło na koniec skali wentylatory się wyłączają kompresor za chwile też. Jak Auto postało w cieniu trochę, auto jakby sie wychłodziło i ponownie podpieliśmy wszystko działa. Dodam że VAG nie pokazuje błedów związanych z klimą. Gość zasugerował mi ze może to być nie wydajna już chłodniczka albo coś z elektryką, bądź jakiś tam zawór rozprężny czy jakoś tak. Jeśli byłby ktoś tak uprzejmy i mógłby coś doradzić byłbym wdzięczny.
PROBLEM ROZWIĄZANY KLIMA CHODZI :)
Wymienione:
Panel Climatronica - po wymianie sprężarka się załączała wcześniej nie.
no i Sprężarka - teraz robi ciśnienie, wiatraki się włączają i teraz zimnnooo w samochodzie :D
Pozdrawiam :)
W razie pytań służę pomocą ;)
Witam,
mam problem z klimatyzacją, jednego dnia działała bez zarzutów po czym dnia następnego już się nie włączyła sprężarka i klimy brak :( Póki co sprawdziłem, ze gaz jest, bezpiecznik na aku dobry, ten obok drzwi kierowcy to samo. Sprawdzałem kable przy samej sprężarce i nie ma tam prądu... rozbierałem obudowę pod kierownicą, aby dostać się do przekaźników, bo myślałem że może gdzieś tam traci się napięcie, ale przekaźnik też dobry. Ściągałem też radio i panel climatronica i sprawdziłem czujnik temperatury - też dobry. Ma ktoś jakiś pomysł? :)
Witam
Przegladalem forum ale nie za bardzo znalazlem. Mianowicie chodzi o to ze po jezdzie z wlaczona klimatyzacja pozniej na postaju, parkingu cieknie od spodu chyba woda. Rożnie to bywa raz cieknie, kapie kropelkami czasami ciurkiem. Sprawdzalem i raczej ma to konsystencje wody. Płyn chlodniczy raczej to nie jest. Kapie pod spodem po srodku miedzy kolami, blizej kol przednich.
Czy to jest normalne i tak ma być jeżeli to jest z klimy??