-
Jak mam kupować 3 nowe Barumy to już chyba lepiej kupić 4 sztuki.... 260zł czy 280zł to juz naprawdę niewiele... Tym bardziej ze jest program w planie i przydałoby się żeby auto jakoś się trzymało.
Jest coś lepszego z budżetówek od Baruma??
Jak wypada np porównanie :
Nexen N1000
Nexen N8000
Kenda KR20 (miałem kiedyś takie w poprzedniej a3 8p i jakoś sie w miare jeździło...
Nankang NS2
ACCELERA ALPHA
no i niedużo w sumie drożej np: FALKEN ZE 914 (miałem w civicu ep4 130km i nigdy mnie nie zawiodły mimo że zakręty pokonywałem z dość dużą prędkością)
lub KUMHO KH31 za około1330zł
-
Parę postów wcześniej kolega kupił Falkeny, ja ostatnio klientowi włożyłem do Z4 - opony naprawdę ok, tylko trzeba uważać, bo niedotarte potrafią zaskoczyć. KH31 też ok miałem w swoim A3, lub KH17. Na zakręty i dobrą jazdę po wodzie Uniroyal Rainexpert jeszcze. Z dobrych budżetówek średniej klasy. Nexena i inne wynalazki sobie odpuść.
-
Chciałbym poznać opinie na temat oponek BARUM BRAVURIS 2 225 45 ZR17, mogę kupić po dość okazjonalnej cenie. Czy ktoś śmiga na tych oponkach ?
-
jak na budżetówki Bravuris 2 mają całkiem niezłe opinie, w testach dużo słabiej od Contiego czy Bridgestone'a nie wypadły, więc jeśli bardzo okazyjna cenka, to bierz.
-
Panowie jaki wejdzie największy profil opony do niuni z orginalnym zawiasem i feldze 8x17
-
załóż tak jak powinno być fabryczny rozmiar 225/45/17, zachowana ma być odpowiednia wielkość koła, ostatecznie 215/50 ale pamietaj ze jak zmienisz jeden parametr ( czyli profil chcesz ), to tak samo musisz i drugi, czyli szerokość opony przy stałej wielkości 17 cali. Przy szerokości felgi 8 nic węższego niż 215 nie zakładaj.
-
dokładnie o to 215/50 mi chodziło :) ale czy nie będzie dużego naciągu(czy w ogóle wystąpi) chcę tego uniknąć, przy 215 na tej feldze 8 może ktoś ma takie felgi z takowymi oponami? Różnica od fabrycznych rozmiarów wynosi jakiś 12.3mm czyli 2km przekłamania ale to jest nic aby tylko przy całkowitym obciążeniu nie obcierało o coś szczególnie przy skręcie(całkowitym)
-
Co polecacie do 1500zł w rozmiarze 225/45/17? głównie dłuższe trasy, średnio 200-300km dziennie, czasami ostrzejsza jazda (na tyle ile pozwala 110 koni). Ma być bezpiecznie w każdym zakręcie i w każdych warunkach;)
Pytam tych, którzy jeżdżą na takich oponach (225/45/17) a nie słyszeli od kolegi lub gdzieś czytali. Chodzi mi o konkretne modele bo już się trochę pogubiłem wertując rynek.
Pozdroo
-
Yokohama C.Drive 2 Rpb 225/45R17 91V (wytrzymałe na Twoje przebiegi i dobre opony)
Hankook Ventus S1 Evo 2
za 1600
Goodyear Eagle F1 Asymmetric2
z bardziej komfortowych ale też sportowych
Vredestein Ultrac Sessanta
-
Nokiana zLine w tych pieniadzach moze znajdziesz, a jezeli dokladac to tylko do Michelina Primacy 3 najwytrzymalsza opona w tym rozmiarze.