Skoro jest wszystko ok to się ciesze fajnie, ale patrzac na auta nie tylko audi innych marek znajomych osob oni tego nie maja.
Czy ja mogę to w jakiś sposób wyeliminować aby tego kapania nie było jeżeli tak to w jaki sposób ??
Printable View
Skoro jest wszystko ok to się ciesze fajnie, ale patrzac na auta nie tylko audi innych marek znajomych osob oni tego nie maja.
Czy ja mogę to w jakiś sposób wyeliminować aby tego kapania nie było jeżeli tak to w jaki sposób ??
para się zkrapla pod wpływem zmiany temperatury we wnętrzu samochodu, to normalne przy takich tempteraturach bo autko masz nagrzane, Twoi znajomi napewno tez to mają, np podczas jazdy w niektórych autach kapie a w naszych na postoju, myśle ze nei ma sie co bać, sprawdz czy szybko wysycha plama bo jeśli tak to zwykła woda Pozdrawiam!
kolego wygoogluj sobie problem i poczytaj
widziales klimatyzacje w domu/ na budynku ? ma rurke do odprowadzania wody ??
miales fizyke w szkole ?
to wlasnie twoi znajomi powinni sie martwic skoro tego nie maja
Witam mam problem z Klimatronikiem a mianowicie po pewnym czasie zaczyna buczec dziwnie i piszczec az trzeba wylaczyc calkowicie nawiew ? Co to moze byc pomocy...
Rozbierz wentylator ( jest za schowkiem) i sprawdz czy nie dostało sie tam zadne dziadostwo. U mnie kiedys buczalo bo wpadla jakas gabka do srodka :)
Witam!
Zna ktoś może nr czujnika ciśnienia czynnika chłodniczego - zdjęcie poniżej.
Autko mam z 2000.02 AHF, a ten czujnik jest 3 pinowy prostokątny, z jedej strony zaokrąglony. Jak szukałem na necie, to dla mojego autka podawany był ten z kwadratową końcówką?! -wiecie może dlaczego?
lhttp://img714.imageshack.us/i/czujnik.jpg/
Będe wdzięczny za szybka odpowiedź, ciężko jest ostatnio bez klimy... :(
Właśnie ten czujnik mi padł i muszę go jak najszybciej kupić!
Tylko i wyłącznie ASO, albo... u mnie ;) Poszło PW.
Witam Wszystkich
Moje auto jest z roku rok 98/1.8t/8L/AGU , a problem jest dwojaki tzn po pierwsze w ogóle nie załącza się klima . Po wstepnym podłączeniu pod komputer wyszło ze czujnik tem. wewnetrznej pokazuje 0st.C ,czujnik znajde i wymienie.
Drugi problem to to że po wyciągnięciu kluczyków ze stacyjki wyświetlacz klimatronika się żarzy i lekko przygasa i znów żarzy i tak w kólko ? co może być przyczyną? Bo powinien przecież byc wygaszony . Pozdrawiam
Witam,
nie działa mi klima, sprawdziłem miernikiem i nie dochodzi napięcie do sprężarki. Zvagowałem auto i wyskoczyły mi następujące błędy:
00575 - Intake Manifold Pressure
17-00 - Control Difference
17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer
P1570 - 35-00 - -
01039 - Coolant Temperature Sensor (G2)
30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent
00955 - Key 1
09-00 - Adaptation Limit Surpassed
Pierwszy błąd to 00575 Czujnik ciśnienia w rurze rozgałęźnej cokolwiek to znaczy.
Drugi to immo się odezwało więc zero związku z klimą.
Trzeci to 01039 czujnik ECT - G2 to może mieć związek z brakiem klimy?
Ostatniego błędu nie znalazłem, ale pewnie coś z kluczykiem.
Help :)
Witam,
Po tygodniu walki elektryka - problem rozwiązany!
Objawy miałem takie:
- skończył się czynnik (prawie), ciśnienie w układzie spadło na tyle, że sprężarka i wentylaor (tylko ten od klimy) przestała się załączać,
- pojechałem na dobicie klimy, ale po tym niestety sprężarka dalej nie ruszyła :(
- podpiąłem VAGa, no i tu dziwne rzeczy zaczęły się dziać. Przy pierwszym sprawdzaniu (pierwsze po podpięciu) wyrzucało takie błędy:
00603 - Footwell/defroster Flap Positioning Motor (V85)
00602 - Potentiometer On Positioning Motor for Footwell/Defroster Flap (G114)
00792 - A/C Pressure Switch (F129)
00797 - Sunlight Photo Sensor (G107)
- przy każdym kolejnym sprawdzaniu wywalał już błedy takie:
01272 - Positioning Motor for Central Flap (V70)
00601 (602, albo 603)- Potentiometer On Positioning Motor for Central Flap (G112)
00532 - Supply Voltage B+
01206 - Signal for Duration of Ignition: OFF
- na panelu klmatronika w miejscu 1c, pojawił się błąd 22.3 - ale dosłownie mignął, po ponownym wejściu już go nie było. Pojawiał się ponownie po wyłączeniu i włączeniu stacyjki.
- sprawdzone zostały wszystkie bezpieczniki, okablowanie , kostki elektryczne - prąd wszędzie dochodził,
- ze względu na błąd 00792 i 22.3 wymieniony został czujnik ciśnienia czynnika chłodniczego (jeszcze raz dzięki netes za szybką wysyłkę! :D) - niestety chybiona diagnoza, dlalej ani sprężarki, ani wentylatora nie załączał
- błędy 00792 i 22.3 nie znikły,
- dopiero wymiana modułu sterownika klimy pomogła - ponoć do tego naprowadził elektryka niedziałający wentylator,
- klima chodzi aż miło!
Koszt: robocizna 80zł, niepotrzebny :) czujnik ciśnienia - 80zł, nabicie, odgrzybienie, ozonowanie - 180zł