Odkopuje temat...czeka mnie wymiana kompletu (tarcze+klocki) przód i tył 345mm przód i 312mm/310mm tył...jakie firmy polecacie ?
Printable View
Odkopuje temat...czeka mnie wymiana kompletu (tarcze+klocki) przód i tył 345mm przód i 312mm/310mm tył...jakie firmy polecacie ?
jaki budżet?
Zależy czego oczekujesz. Do cywilnej jazdy stykną Ci ATE PD + klocki ATE Ceramic . Ja takie założyłem na 4 koła jestem bardzo zadowolony . Mnie wyszły 1200 bez roboty . W twoim przypadku będzie drożej z 400 stówki. Natomiast w ASO jak szukałem do siebie z rabatem jaki mi zaproponowali za komplet części wyszło tylko 50 pln więcej.
A jak masz zamiar poszaleć i kupić coś ekstra to licz około 1500-2000 za same tarcze na przód. Do normalnej jazdy ATE styka w takim komplecie . Ważne tylko żeby ori kupić.
Ale też możesz zadzwonić do brakeparts to Ci doradzą i dobiorą w zależności jaką kasą dysponujesz.
Myślałem żeby zamknąć się w 3k, oczywiście wymiana we własnym zakresie plus do tego jakieś zestawy naprawcze. Jutro za dnia poczytam więcej.
No to myślę że optymalnie będzie ori w ASO. Dla przykładu 345 kosztuje około 700pln ale za komplet z rabatem w 3k się chyba zmieścisz.
W ASO za komplet chcą 2200 zl ale nie wiem czy one są najlepszej jakości...nie zawsze co w ASO to najlepsze...
To fakt dlatego ja się skusiłem na ATE PowerDisk + klocki ATE Ceramic na całość. wyszło trochę taniej , czy lepiej nie wiem. Natomiast co do takiego zestawu ATE u mnie po około 2kkm jest pełna satysfakcja. Nic nie piszczy , nie hałasuje ( co najważniejsze nie pyli ) o tym ze nie biją nawet nie wspominam. Następny przeskok jakości już podwaja koszty bo nawet do mnie to koszt 3,5k więc bez sensu do normalnej jazdy. Miałem kilka ostrych hamowań , jedno ekstremalne nawet bo mi przy 140 pies wyskoczył. nie odczułem efektu gorącego hebla... skuteczność rosła wraz z zatrzymywaniem się .
jeśli masz taki budżet to ferodo DS + tarcza zimmermann sport i auto staje dęba.
Kupno klockow EBC wydaje sie sensowne? Czy lepiej zostac przy czyms bardziej standardowym, np ATE?
Ja miałem w poprzedniej a3 komplet EBC i zastanawiałem się na ponownym zakupem do obecnej.
Kupiłem jednak Jurid White.
Obecnie EBC już chyba takiego szału nie robi i coraz częściej słyszy się, że piszczą :(