-
No moim ideałem był mój dawny golf V GTI - tam przy silniku 2.0 tfsi AXX zmieniłem tylko DP na 3 calowe bez kata i było idealnie. Trasa przy stałej prędkości jak seria niezależnie od prędkości. Dużo ładniejsze brzmienie i głośność w zasadzie tylko pod dużym gazem + pierdy jak włączała się kontrola trakcji ( manual) + lekkie strzały przy przegazówkach i schodzeniu z obrotów. Niestety w MQB jest lipa. Grzebałem trochę wydech w octavii 3 1.8 CJSA i też przerobiłem kilkanaście konfigów i było to samo - trasa głośniej jak w serii. No ale w tłumiku od S3 jest akceptowalnie. Najgorzej jak auto załadowane i górzysty teren z podjazdami na dwupasmówce :) ale to dopinguje do tego żeby nie przekraczać 120 i nie ryzykować spotkania z nowym taryfikatorem :)))
-
Mam a3 z USA 220km sedan, jaki efekt da zmiana samego DP a zostawienie oryginalnego wydechu? Ponieważ mam zwykły zderzak a też nie wiem czy wydech z s3 by tu podszedł bez jakiś przeróbek?
-
jak nie planujesz zmieniać kompletnego wydechu to nic nie ruszaj, ewentualnie wytnij drugi katalizator, zrób program i ciesz się jazdą
-
Jaki koszt kompletnego wydechu? Podejdzie pod zwykły zderzak czy musi być np od S3?
-
jak będziesz robił na zamówienie to ci zrobią taki jak chcesz, na sportowym w aucie jest już głośno, warto zainwestować w wydech na kupach, chyba że jesteś jeszcze młody i lubisz jak aucie dudni wydech
-
Nie no za głośno nie może być, chciałbym właśnie coś w stylu jak ma s3, pops&bangs itp 😅
-
no to DP, reszta seria, program i ci tuner popsy włączy, coś tam będzie słychać
- - - Aktualizacja postu - - -
chociaż ostatnio przypłynął mi G7 GTI, silnik przecież ten sam co A3 z USA i tam na seryjnym wydechu jakoś to inaczej, lepiej brzmi niż seryjna A3, jestem ciekaw w czym tkwi różnica
-
Ok dzięki za pomoc. A orientujesz się czy jeśli bym zamontował cały układ wydechowy od S3, to zderzak trzeba zmieniać czy podejdzie pod standardowy?
-
jeśli masz zwykły zderzak to w sumie można by się pokusić o powiększenie otworów
-
Ok dzięki, tyle chciałem wiedzieć 😉