-
Wczoraj jadąc z z uchylonym oknem (z zamknietym tez slychac ale slabiej) usłyszałem przy zmianie biegów ładne aczkolwiek ciche PSSS, to seryjne PSSS czy ktoś coś grzebał ? motor AGU. Slychać jak sie raptownie gazu doda od 1800 do 2200/2300 obrotow, i w ten czas trzeba pusic gaz
-
możliwe że dv trochę puszcza mi na starym to głośno syczało
-
tzn u mnie jest tak ze nie trzeba jakos masakrycznie sie wsłuchiwać zeby usłyszeć , ale nie jest takie ze ludzie sie ogladaja co to bylo. Ale ten DV tak ma mieć ?
-
powinno być cicho jak dv dobry ja przy padniętym dv to mi sie odzywał nie jakoś głośno ale było to słyszalne dla kierowcy i był to coś takiego
http://www.youtube.com/watch?v=1GX0E5i8NOY
zobacz przewody od dv może jakiś puszcza :thumbright:
-
Miałem takie coś w swoim pasacie 1.8t + chip. Ładnie było słychać psssst, ale DV było padnięte. Wymieniłem i było już cichutko.
-
I lepiej wymieniajcie to czym prędzej bo turbo dostaje po dupie i to dobrze..
-
Czytajac wysztkie wypowiedzi nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale montowanie blow off niesie za saba nieprzyjemnie skutki.. Natomiat jak uzyskac efekt syczenia nie narazajac turbiny ...? Dodam ze silnik 1.8T 150 ARZ :)
-
załóż duży gąbkowy stożek, będzie syczało ;) ale zrob to dobrze bo to też może wiązać się z nieprzyjemnościami oczywiście
-
-
co to znaczy zrobić dobrze? zrob tak żeby nie zasysał ciepłego powietrza z komory silnika bo przypływka a nawet turbina może to znieść źle, oprócz tego moc może zamiast wzrosnąć to spaść. ale świst nie będzie niestety tak głośny jak upuszczanie powietrza przez BOVa przy ciśnieniu 1.5 bara ale niestety nic lepszego nie wymyslisz.