-
Witajcie!
Pisze ażeby zwrócić się do Was z poradą. W ostatnie deszczowe dni, na trasie musiał mi przydzwonić kamyk w przednią szybę w mojej audicy a3.
W skutek powyższego, dnia następnego zauważyłem dwa odpryski na przedniej szybie, mniej więcej w połowie szerokości (mniej więcej na wysokokści 30cm wyżej niż deska rozdzielcza). Każdy z nich ma średnicę mniejszą od 5mm(brak pęknięć w koło). Pomimo, że nie pogarszają widoczności, to jednak jest uszkodzenie mechaniczne. Na razie zakleiłem je taśmą, w celu ochrony przed brudem.
Wyczytałem w internecie, że takie odpryski można wypełnić żywicą. Minus jest taki, że wypełnienie obu ubytków to koszt 200-280zł, kiedy wymiana na nową szybę Pilkington to wydatek ok. 400zł z montażem.
Tutaj właśnie pytanie, czy warto zostawić oryginalną szybę audi (14 letnią) i zakleić ubytki, czy może dołożyć 200zł i wymienić na całkiem nową? Dodam, że znalazłem wiele dobrych opinii o szybach Pilkington, natomiast moja obecna szyba jest w dobrej kondycji(praktycznie brak rys poza rzeczonymi ubytkami).
Pozdrawiam.
-
Zorientuj sie czy masz racje w kwestii tak wysokiej ceny takiego zabiegu regeneracji szyby.
-
Najtańsza usługa, którą udało mi się znaleźć to taka, która jest warta 100zł za punkt. Dlatego się zastanawiam nad wymianą, tyle że boje się, że szyba zamontowana zacznie się rysować, nie będzie miała jakiś właściwości jak ta oryginalna czy zaczną się problemy wynikające z np.: wadliwego montażu.
-
-
Pilkington też robi dla audi szyby przeciez, w aso placisz praktycznie za znaczek 4x tyle. Ja ostatnio wymianialem na pilkingtona i nie widze róznicy, i nic mi sie nie rysuje. Tyle że mi się nie opłacało naprawiać odprysków, i po drugie nie było mi żal ori, bo po 14 latach miałem pełno małych odprysków i rys widocznych pod słońce. A Ty jak masz w bdb stanie to wolałbym chyba naprawic :P
-
Pilkington robi bardzo dobre szyby, wiem ze to nie ta liga ale niektore samochody ciezarowe fabrycznie maja wlasnie takie montowane.
Jesli szyba jest w dobrym stanie to juz Twoj wybor, grunt zebys sie zdecydowal przed mrozami, kiedy to moga sie zaczac robic 'pajeczyny' od odpryskow.
-
Wymień na nowa, lepiej dołożyć 120zl i mieć niwa niz latać stara i zastanawiać sie czy pęknie.
Jak boisz sie o rysy to nałóż dobra powłokę na szybę i wymień piórka wycieraczek i bedzie 👌🏿
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Witam, mam pytanie , odpadła mi zaślepka od zewnętrznej strony szyby bocznej w aucie , i niestety nie mam zamkniętej szyby bocznej tylnej .
Szukalem na internecie części ale nie znalazlem nic , nie wiecie gdzie moglbym zakupic zestaw naprawczy , albo te 3 czesci do tylnej bocznej szyby?
( mocowanie rączki: śruba , 2 plastikowe części)
-
Prawdopodobnie chodzi o 8L3898149.
Na http://www.getem.pl/index.php?szukaj...kat=72&x=0&y=0
Kod:
Numer katalogowy Nazwa towaru Cena netto Cena brutto
8L3898149 BEF.SATZ 14.52 zł 17.85 zł
-
W razie czego napisz tutaj i ktos Ci na pewno podpowie.
http://www.a3-club.net/forum/showthr...-vol-4/page236