Wysokie obroty po wymianie przepustnicy
Podepne się też pod temat, otóż krótko opisując mój problem to po wymianie przepustnicy trzyma ona wysokie obroty rzędu 1400-1600 obr. Wcześniejsza miała problem, że szarpało przy przyspieszaniu przy granicy 1500-2500 obrotów. Obydwie przepustnice były czyszczone, były robione adaptacje, kasowałem błędy, wymieniłem sondę lambda, cewkę zapłonową, przewody, świece i nawet filtry również są wymienione. Obecnie mam dwie przepustnicę, na starej obroty są w porządku jednak w przedziale 1500-2500 szarpie niemiłosiernie, nie wiadomo z jakich przyczyn, a na tej drugiej którą zakupiłem (używana od golfa 1.6 sr, kod przepustnicy jest ten sam) przepustnica nie szarpie, aczkolwiek ma podwyższone obroty co jest uciążliwym problemem tak na prawdę. Obecnie jeżdżę na tej starej, która szarpie ale kończą mi się pomysły. Dodam, że czasami przy odpalaniu samochód potrafi zgasnąć, a na każdej z nich po lekkim, dosłownie lekkim dodaniu gazu spadają obroty, czasami spadną do tego stopnia, że silnik również zgaśnie. Samochód ma dwuletnią instalację LPG, jednak na benzynie dzieje się zupełnie to samo, może mniej odczuwalne, ale objawy są identyczne. Spotkał się ktoś może z takim problemem?