oryginalne kosztuja jak dobrze pamietam 89 zl cos takiego i pozniej jak sie zużyje guma w piorze to wymieniasz sama ta gume a nie cale pióra :)
Printable View
co do chlapaczy to polecacie jakies???
ostatnio smigałem przed jedna trójeczka i masakra ale daje wodą...chetnie bym u mnie zamontowal aby oszczedzic innym tego widoku,orazzawsze mniej na klapie sie syfu zbiera.
jesli macie dostep do sklepu feuvert to za 99 zł mozna kupic dobre plaskie wycieraczki :)
Panowie, powiem tak poczytałem temat, zobaczyłem jakie macie doświadczenia i polazłem do TESCO kupić wycieraczki za 12 PLN. Chodzi o te importowane z Niemiec co oni mają, najzwyklejsze pod słońcem. Przejeździłem na nich już ponad miesiąc w ciężkich warunkach zimowych i powiem wam, że jestem mega zadowolony. Prawa tragicznie nie odstaje, zbierają lepiej niż u mojego kumpla w BMW ori bosche i są cichutkie. Zobaczymy jak z żywotnością ale wydaje mi się że nawet jakby jakimś cudem była 2 razy krótsza to cena 11,99 za sztukę powoduje, że może i lepiej je częściej zmieniać.
Dokładnie tak, tylko trzeba uważać przy przekładaniu żeby nie wytrzeć tego grafitu z pióra. Ja też doszedłem do wniosku że te tanie dają radę, a może i lepiej je częściej zmieniać - pewniejsze że szyby sie nie porysuje.
nie ma to jak wycieraczki alca....tanie i dobre, a oryginalne to zwykłe g.... szkoda pieniędzy
Czym odtłuścić szyby przed założeniem nowych piór ?
Aceton techniczny?
Zmyje z szyby wszystko.. Ale odtluszczanie jest konieczne? Pierwsze slysze..
ja kupiłem te wycieraczki motgum i na prawdę mogę je polecić. Za taką kase nic lepszego nie kupi się :)
Chcialbym odtluscic z prostego powodu. W nocy podczas deszczu, kiedy z naprzeciwka swieci swiatlo powstaja mi na szybie smugi, co ogranicza widocznosc dosc mocno... Wiec wydaje mi sie to rozsadnym rozwiazaniem :) No chyba, ze to wina samych pior i po wymianie na nowe ten efekt zniknie.