-
ok jutro podam wszystko co wyszło
- - - Updated - - -
jedyne co wyszło odnośnie silnika to:
16935 - Power Steering Pressure Sensor (F88): Implausible Signal
P0551 - 35-10 - - - Intermittent
17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer
P1570 - 35-10 - - - Intermittent
16555 - Fuel Trim; Bank 1: System Too Lean
P0171 - 35-10 - - - Intermittent
-
A w module ABS czysto z błędami było ?
-
@renegat2007
Address 03: ABS Brakes Labels: None
Controller: 1C0 907 379 G
Component: ESP FRONT MK60 0102
Coding: 0019970
Shop #: WSC 80093
VCID: 2E2F8DBBF90F
No fault code found.
czysto
-
-
Witam, posiadam Audi A3 8l 2001r 1.6b AVU, od pewnego czasu podczas jazdy rozłączało mi ESP(zapalał się żółty znaczek od kontroli trakcji) i oczywiście wyskakiwał żółty silniczek, pod komputerem wychodziło masa błędów miedzy innymi brak spalania na 2 cylindrze, czujnik wałka więc wymieniłem świece kable przez jakiś czas było dobrze i znów to samo pod komputerem znów było że brak spalania lecz na 3 cylindrze więc wymieniłem cewkę i czujnik wałka rozrządu (tęż był błąd) po tygodniu ta sama sytuacja lecz błąd z czujnikiem wału, wymieniłem go lecz nadal jest to samo i aktualnie mam błędy 16725, 16555 i 17978 i nie wiem co już z tym zrobić nadal mam rozłączone EPS i zauważyłem że jak wjadę w kałuże głębszą to od razu zapala mi się ten znaczek od kontroli trakcji nie wiem jak to się dokładnie zwie :-(
-
sprawdź wiazkę i kostke/śniedź i wilgoć robią swoje
-
Witam
Mam pytanie do Was, czy było tak robione w audi że samochód posiada ESP a przycisk w środkowej konsoli nie jest podłączony ?
Na desce jest kontrolka "trójkąta z wykrzyknikiem" i nawet gdy było ślizgo po dodaniu gazu się załączała więc raczej ten system musi być i działa :) ale właśnie gdy chciałem wyłączyć to żadnej reakcji nie było ... wyjąłem przycisk który w ogóle nie jest podłączony ... czy jest gdzieś tam wiązka od tego?
-
Z tego co się w audi w tych modelach spotkałem to jeśli było fabryczne ESP to zawsze był wyłącznik na konsoli środkowej. Jeśli wyłączysz ESP to na liczniku powinna zapalić się kontrolka z trójkątem.
-
Podłącz VCDS'a, jeśli kontrolka od ESP nie gaśnie po uruchomieniu silnika, nie można jej aktywować/dezaktywować za pomocą przycisku, tzn. że w module pojawił się błąd i sterownik wszedł w tryb awaryjny. w wyniku ESP nie działa, na liczniku pojawia się kontrolka, przycisk nie reaguje.
-
właśnie chciałem wyłączyć poprzez wciśniecie przycisku i nic... dlatego tam zajrzałem i jak napisałem wyżej nie ma podpiętej kostki pod tenże przycisk ESP na konsoli... i nie wiem czy się jakoś odpięło i wypadła kostka tam gdzieś głębiej czy jak .....
RobertZ1993
kontrolka na liczniku ESP gaśnie po uruchomieniu silnika, tam jest wszystko ok, chodzi mi tylko o sam przycisk na konsoli środkowej