co do suplementów diet i odrzywek ostatnio poradzono mi anadrox pump firmy mph moze ktos ma jakieś doswiadczenie z tym specyfikiem bo zastanawiam sie czy nie przetestować :)
Printable View
co do suplementów diet i odrzywek ostatnio poradzono mi anadrox pump firmy mph moze ktos ma jakieś doswiadczenie z tym specyfikiem bo zastanawiam sie czy nie przetestować :)
Wie ktoś może czy normalne jest to że ćwiczę prawie 8 miesiąc i po każdym treningu mam zakwasy? czytałem i słyszałem dużo na ten temat ale nie jestem pewien do końca czy to normalne, dodam że jestem bardzo zadowolony z moich efektów ćwiczeń
za mało danych ... ile x w tyg trening ile wody schodzi jaka dieta jakie suple , witaminy , ...
p.s. wiem ,że mało budujące to jest ale czasem browarek pomaga bo neutralizuje kwas mlekowy :P
Do tego pamiętaj o rozciąganiu mięśnia w trakcie rozgrzewki o ile jest a także po treningu.
Jak nie dojadasz żadnymi suplami to możesz wrzucić sobie ZMA(wieczorem) + Potas i Wapń (rano)
min 1.5L wody musisz obalić na trenigu
p.s.2 musisz rozróżnić zakwas od bólu mięśnia po treningu bo jeżeli boli to dobrze znaczy ,że rośnie :D
trening 3 x w tyg, 1 partia mięśni raz w tyg, wody na treningu pije nawet do 2L, rozgrzewka trwa od 10 do 15 min przed treningiem, supli raczej nie biorę jestem w fazie brania N.O expolde, a czy to jest ból mięśnia czy zakwas to nie mam pojęcia :)
Stara szkola mowi ze zakwas to objaw dobrego treningu :) Ale nie wtedy gdy utrzymuje sie tydzien :) Jesli nie chcesz miec tak strasznych zakwasow zarzuc sobie Aminokwasy plus L-Glutamine :) Ja akurat jestem na malym cyklu MONO+SHOCK plus to co napisalem i jest ok :)
Dodano:
A zamiast tego browarka wolalbym wlasnie Aminokwasy.
niek nie zapytal co jaki czas zwiekszales ciezar a to jest tez istotna przyczyna bólu/zakwasu no i czy w ciagu tych 8mc cwiczen miales jakas regeneracje wolny tydzien???? a co do browarow to po dluzszym stosowaniu kreatyny warto nerki przeczyscic:D ale browar nie zalaz pale:D
rzeźba, staram się ćwiczyć mniejszymi ciężarami ale każdy ruch robię strasznie powoli i dokładnie i przy każdym pełnym ruchu przytrzymuje ciężar na chwilkę, jak zwiększam ciężar to nie o dużą ilość
zakwas to Cie tak boli że nic nie podniesiesz , a ból mięśnia to jak się spinasz to go czujesz ale nie jest na tyle uciążliwy ,żeby Cie wkur@#$ł :) - tak własnemi słowami :P
piwko dobrze wypłukuje kretkę w fazie przerwy od kretki którą robić trzeba bo inaczej przestaje działać.(mowna o 1-3 piwkach w tygodniu nie 8 w dniu :P)
Nie pijemy piwka w dni treningowe !
Aminy można wrzucić napewno poprawi regenerację mięśnia tyle ,że nie samo BCAA tylko najlepiej jakiś kompleks all in one.
Oczywiście regeneracja wskazana .
Jeżeli chodzi o witaminy i małą ilość aminokwasów to ostatnio jadłem to
http://triceps.pl/Fitness_Authority_...kaps-2033.html
i powiem ,że jak dla mnie kozak w porównaniu to witamin olimpu.
P.S. najlepsze suple to musi być Made in USA lub Canada - przynajmniej na mnie najlepiej działają.