Dobranie dystansów 8P sportback
Witam wszystkich, kupiłem felgi z Audi TTs 18" 9j ET52 i moje pytanie brzmi jakie dystanse do tego dobrać. Opony jakie już czekają na założenie to barumy 225/40.
Na tył myślę włożyć coś w granicach 12mm. Z przodem jest troszkę gorzej bo już bez dystansu jest praktycznie na równo błotnikiem, a odległość od amortyzatora to max 1mm. I tak myślę włożyć na przód dystans max 5mm. Co o tym sądzicie? Albo inaczej, jakie ET powinno być OK na przodzie przy feldzie 9j.
Jakie dystanse przód-tył.
Witajcie mam prośbę. Jaki rozmiar dystansów dobrać do felg 18 8J ET35 Opona 215/40. Myślałem o 5mm na przód i 15-20mm tył. Z przodu mierzyłem i jest prześwit od plastikowego nadkola do opony jakieś 13-15mm (grubość palca). Audi to ośka z belką z tyłu wiec jest różnica względem tylnego lewego i prawego koła. Ktoś posiada felgi o takich parametrach na dystansach ? Potrzebuje dystansów aby odsunąć koło od lagi gwintu i zglebić furę jeszcze bardziej. Bo na chwilę obecną nie mogę skręcić gwintu na max bo wadzi opona o nakrętki. Lato już tuż tuż i przydało by się to ogarnąć. Naprawdę zależy mi, dzięki z góry za pomoc. Pozdrawiam