-
Mogłem tu wcześniej zajrzeć :P Może i moje dopasowanie nie będzie idealne, ale kolor, który pokazujesz wygląda na taki podobny jak są mazdy malowane. Jego nazwa to celestial blue. Swoją drogą to sam chciałem tak felgi pomalować ale trafiły się ori kołpaki w dobrej cenie i efekt też świetny. Co do samej farby to ta z mazdy jest dość droga bo zawiera jakiś magiczny składnik ale można dobrać tańszy zamiennik w przybliżonym kolorze.
-
A co myślicie Panowie o grafitowych felgach albo złotych do srebrnego autka? Dobrze to się będzie komponowało? Może ma ktoś takie i jakieś zdjęcia ciekawe?
-
Ja bym walił w złoty dla lepszego kontrastu ale to raczej kwestia gustu. Jak wpiszesz w google gold wheels / graphite wheels to w grafice znajdziesz troche przykładów ale dla a3 nic nie widzialem.
-
No ja też myślałem że złoto tylko nie wiem wtedy w co zaciski bo zaciski na początku też chciałem złot. I nie wiem jak dobrać sobie felgi i zaciski żeby godnie się prezentowało.
-
Jakbyś pomalował zaciski w jakiś pastelowy typu różowy/zielony/niebieski to na pewno będą się wyróżniać ale już niekoniecznie pasować. Zależy też od felg - czy zaciski mocno prześwitują. Zmiennych jest dużo ale ja był pozostał przy jakieś czerwieni rosso jak to już w sportowych furkach bywa :-P
-
Co do koloru to znalazlem. Wydaje mi sie ze to bedzie Atlantis Metallic (399) z palety BMW. Lakier ten wystepowal tylko w wersjach na zyczenie oraz M pakiet :P
-
Szczerze powiem, że niewiele się różni od celestial blue, przynajmniej z tego co widać po zdjęciach aut :-P Najtaniej i tak Ci wyjdzie jak dobierzesz podobny wodorozcieńczalny bo na pewno ori, czy to z palety bmw czy mazdy będzie słono kosztował. Za Celestial Blue życzyli sobie w Koszalinie jeżeli dobrze pamiętam 200zł za 100 ml razem z klarem...
-
Hmm w tygodniu podjade do mieszalni farb to dam znac jaki to jest kolor i ile kosztuje :D
-
Co sądzicie o białych felgach i czerwonych zaciskach do nadwozia w kolorze LZ5K? Będzie to wyglądało?
-
zależy jaki model felg,ale powinno być dobrze ;)