-
zostaje jeszcze 50% ;)
A przypomniał mi sie jeszcze jeden problem, który miałem sam z pompką.
Jak niektórzy wiedzą pompka ma dwie płytki drukowane.
Jedną dużo i druga małą od góry.
NA tej małej jest jakby jakiś biały silniczek albo zawór ciśnieniowy nie wiem dokładnie jak to nazwać, bo nie wiem co to jest ale wyglada tak jak to napisałem wczesniej :)
Otóż miałem taki problem że to nie działało i wtedy nie działa juz cała pompka niestety, tak nie wiem jak sprawdzic czy to działa, ja poprostu miałem drugą taka płytkę wiec podmienilem i pompka zaczęła działać.
-
pompka
Wymieniałem sam kompresorek w którym poleciały łopatki pasuje od golfa 3 tylko ten plastikowy wężyk trzeba przerobić prosta sprawa nic nie trzeba lutować a pompka od golfa3 pasat b4 (1ho962257e) 80 zł:-) w razie co 504228003 na pewno pomogę
-
-
pompka
nie łopatki i cała część górna nie pasuje wymieniasz cały kompresorek przecinasz kable zasilające w połowie czerwony i niebieski i rurkę idącą od kompresorka podobnie robisz w swojej. Kompresorek będzie pasowała jeśli będzie gabarytami pasować do twojej
Do mojej pasował z tych linków
Wyciąga się ją wyciskając delikatnie te kołeczki gumowe i ostrożnie z ta rurką żeby nie pękła w nieodpowiednim miejscu:-)
Ta rurka nie pasowała u mnie bo była pod innym kątem wiec przeciąłem ją w połowie w obu pompkach i zastosowałem gumowy wężyk od łączenia spryskiwaczy np polonez:-) i połączyłem nowy kompresorek ze starą końcówką wchodzącą w pompkę
Przewody zasiląjące można połączyć za pomocą małych kostek dostępnych w każdym sklepie elektrycznym.
Jeśli coś jest niejasnego postaram sie zrobić zdjęcie
-
http://img509.imageshack.us/my.php?image=pompkavf4.jpg
jak pomylisz kable to zamki będą odwrotnie reagować na pilota i tyle
-
Czyli od Passata B4 nie pasuje wirnik :sad:
A rozbierał ktoś kiedyś pompkę z Audi 80 100 ?? Może tam wirnik jest taki sam.... :confused:
florian dzięki za info, jak nie znajdę takiego samego wirnika to będę kombinował z wymianą kompresorka.
-
pompka
Wymiana łopatek nic nie da.
Zobacz jaki kształt ma ta wnęka...owalny powinien być idealny okrąg tak jest w nowych
Taki kształt powodują wycierające sie listki które siedzą miedzy łopatkami.
Z biegiem czasu wycierają sie boki i listki coraz bardziej sie wysuwają aż wypadną powodując zablokowanie łopatek i ich połamanie.
Całość jest zrobiona z grafitu
Pompka w środku musi być sucha żadnego olejku czy smaru .
Zwróć uwagę jak jest skręcona położenie elementów jest bardzo ważne nie może być za ścisłe bo długo ci nie pochodzi.
Serwisowałem kiedyś podobne mechanizmy naprawdę szkoda zachodu lepiej kup dobrą za kilkadziesiąt złotych i będzie po kłopocie
-
wnęka powinna być właśnie owalna, gdyby była okrągła to wirnik nie wytwarzał by podciśnienia, działa to podobnie jak kompresor G w Corrado
-
hm... to ciekawe dlaczego w moim jest idealnie okrągła:-) magia:-)
tylko że ten g działa tylko w jedną stronę:-)
w kompresorze są 2 otwory dzięki temu jest podciśnienie
-
Dziś dobrałem się do pompki która podejrzanie syczała. Okazało się że jedna z dwóch końcówek (te do których podpięte są przewody powietrzne) jest lekko wyłamana - widać że ktoś wcześniej coś przy niej majstrował. Niby jakoś to połatałem ale przy zakładaniu zacisku od przewodów znowu się wykruszyło, ponieważ jest to dość duża siła.
Stąd moje pytanie - czy ktoś ma obudowę od pompki - chodzi mi tylko o sam element do którego podłącza się rurki. Jeżeli tak miło by było gdyby odstąpił za parę groszy:)