Kata już nie ma odkąd samochód kupiłem.. A co do tego wydechu przelotowego koszt?? Jakiś link moze?
Printable View
Kata już nie ma odkąd samochód kupiłem.. A co do tego wydechu przelotowego koszt?? Jakiś link moze?
Jakiś czas temu jeździłem z dwa tygodnie bez żadnego tłumika ani kata tylko od początku do końca sama rurka no i złączka elastyczna (turbo BRD) przy odpalaniu było fajnie warknięcie i ładnie było słychać turbo jak gwizda no i przy większym dodaniu gazu i odpuszczeniu był fajny dźwięk na podobę blow-off ale przy 3tyś obrotów było dosyć głośno. Kupiłem tłumik przelotowy na allegro i wstawiłem go w miejsce gdzie był katalizator i teraz chodzi trochę głośniej niż przed wycięciem tłumika końcowego :)
do brd najlepije zamontowac 2.5 cala na 2ch przelotowych tłumikach i jest git..sprawdzone..oczywiście najlepije z kwasiaka zeby było na lata:)
Panowie moze nie w tym temacie ale nie wiem gdzie i kogo zapytac a liczy sie dla mnie kazda zlotowka.
Otoz wymontowalem w swoim ALH katalizator (ten wiekszy) w skupie oferuja 600zl (oznaczenia DD-10)
Czy ktos z was kiedys sprzedawal taki kat i ile za niego wzial, nie wiem czy to dobra cena czy lepiej poczekac i wystawic na allegro.
Za katalizator od ASZ też dostałem 600zł, więc to raczej standardowa cena.
Zastanawiam się, czy mam kupic katalizator od ASZ ?? Bo nie dlugo kupie katalizator na Audi A3.
Jak myśliście? :)
szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia, bo moje auto ma tak długą listę rzeczy za które by nie przeszło przeglądu, że zawsze go robię u znajomego :D