Tak. Piny do połączenia z VAGiem są takie same.
Printable View
Tak. Piny do połączenia z VAGiem są takie same.
Panowie, mam A3 z 2001 roku i w liczniku nie mam tej środkowej wtyczki, skąd mogę wziąć w moim przypadku sygnał CAN?
http://images62.fotosik.pl/611/f4ca797e759b3b81.jpg
Zielona kostka pin 18 Can high + pin 19 can low - jeśli chcesz dokładny schemat pisz na priw.
schemat jest na forum
Witam,
Mam problem z podłączeniem radia Concert II w Audi A3 8L 2003 ASZ --> standardowe objawy brak podświetlenia i wyłączania po stacyjce. Po podłączeniu radia nie było z nim komunikacji, linia K była wpięta w kostce, przewody CAN również, ale nie mogłem się połączyć ani interfejsem KKL, ani VCDS.
Problem połącznia rozwiązałem podpinając dodatkowy przewód lini K z kostki radia do zestawu wskaźników.
Udało mi się zrobić autoscan z czego wiem, że:
Address 17: Instruments Labels: 8D0-920-xxx-17.lbl
Part No: 8D0 920 900 R
Component: KOMBI+WEGFAHRS. M73 D52
Coding: 00140
Shop #: WSC 00000
VCID: 326F1EFBD6EF
Subsystem 1 - Part No: Ident
Component: Nr. Wegfahrs.:AUZ5Z0˙˙˙˙˙˙
Ident.-Nr. Wegfahrs.:AUZ5Z0˙˙˙˙˙˙
No fault code found.
Address 56: Radio Labels: 8E0-035-1xx-56.lbl
Part No: 8L0 035 186 G
Component: concert II GRO 0006
Coding: 00201
Shop #: WSC 01236
VCID: 326F1EFBD6EF
1 Fault Found:
00858 - Connection; Radio ZF Output to Antenna Amplifier
36-00 - Open Circuit
Próbowałem, różne kodowania sterownika radia wg. powyższych linków, ale żaden kod nie zmienił działania.
Następnie podobnym sposobem jak z linia K podłączyłem przewody Can H i L. To też nie poskutkowało.
Czy to możliwe, że 8D0 920 900 R nie ma kompatybilnego CAN z Concert II ? Czy może trzeba coś jeszcze dopasować ?
Z tego co pamietam CAN jest w liczniku w 2 miejscach i na jednym z nich też mi nie działało.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Zgadza się wg. pinout'u licznika:
4 - Daten-BUS (CAN), Abschirmung für Eingangssignale
19 - Daten-BUS (CAN), High-Eingangssignal
20 - Daten-BUS (CAN), Low-Eingangssignal
27 - Daten-BUS (CAN), High-Ausgangssignal
28 - Daten-BUS (CAN), Low-Ausgangssignal
29 - Daten-BUS (CAN), Abschirmung für Ausgangssignale
Gdzieś wyczytałem, że 19-20 to CAN komfort, a 27-28 to CAN napęd. Podłączyłem do komfort, czy podpięciem radia do magistrali napędu czegoś nie uszkodzę ?
a masz w liczniku ustawioną funkcję na radio?? u mnie też myślałem że coś jest z okablowaniem, potem przez VCDS-a ustawiłem funkcję "radio" i pojawiło się podświetlenie i górny obszar na fisie, jednak bez komunikatów... ale nie mogłem się połączyć z radiem, nawet linie K poprowadziłem do radia z liczników, okazało się, że radio jest uszkodzone, w innym aucie też nie chciało się połączyć po seryjnie poprowadzonej linii "K", jak uda Ci się połączyć to jest w radiu przekoduj na funkcję z komunikatami w FISIE