-
OK, to tak zrobie
a moge jechac swoim samochodem czy raczej nie?
Jak powinna wygladac skarga do komendanta? gdzie ja wysłać itd?
[ Dodano: Pią 21 Wrz, 2007 10:14 ]
Zezwolenie nie może być wydane w przypadkach, o których mowa w ust. 1 pkt 1 lit. a i c oraz w pkt 6.
a ja dostalem zezwolenie na poruszanie sie samochodem ;-)
czyli widac ze szeregowy milicjant za duzo o przepisach to nie wie.
-
1. Zaczekaj ze skargą aż odmówią Ci zwrotu. Możesz też napisać pismo o zwrot dowodu. Wtedy będą musieli odmówić na piśmie.
2. Skoro nie masz dowodu a zezwolenie jest już nieważne to nie radziłbym jechać swoim samochodem.
-
Piotrek.1781, czy w kodeksie drogowym jest określone gdzie ma być gaśnica w samochodzie :?:
Pamiętam ,że kiedyś była akcja ,że ma być w dostępnym miejscu,pod ręką ,czyli bagażnik odpada,i Policja swego czasu to kontrolowała.
-
Kod:
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY
z dnia 31 grudnia 2002 r.
w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia
(Dz. U. z dnia 26 lutego 2003 r.)
§ 11. 1. Pojazd samochodowy wyposaża się:
14) w gaśnicę umieszczoną w miejscu łatwo dostępnym w razie potrzeby jej użycia; przepisu nie stosuje się do motocykla;
-
Piotrek.1781, czyli jak będę miał gaśnicę w bagażniku to Policjant może się przyczepić ,że nie jest to miejsce łatwo dostępne w razie użycia ( i wg mnie będzie miał rację).
-
mozesz mu powiedziec, ze przewaznie pali sie silnik, a bagaznik to jest najlatwiej wtedy dostepne miejsce w samochodzie
-
MiG25, ciekawe tylko dlaczego w 8P fabrycznie jest gasnica w bagazniku, we wnece kola zapasowego ?? (w przypadku gdy nie ma kola zapasowego tylko jest kompresor) :?
-
PITERd, i właśnie dlatego ciągle jeszcze nie masz dowodu :wink:
-
a ja mam w natkolu jak co sie bedą czepiali powiem ze zwasze z kazdego moejsca moge ja wydobyć ze środka w chwile składając tylnie siedzenie albo otwierajac klape bagaznika, jak bedzie chciał to i tak sie przyczepi
-
Miro, nie wiem dlaczego (może z czyjejś nieświadomości). Wiem natomiast ,że większość samochodów nowych ma fabrycznie w środku gaśnicę.